Kadiköy'de 3 Katli Binada Patlama Açiklamasi 3 Ölü, 1 Yarali

Kadiköy Fikirtepe’deki 3 katli binada meydana gelen patlama sonrasi çikan yanginda 3 kisi hayatini kaybetti, 1 kisi yarali olarak kurtarildi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, patlamanin dogalgazdan kaynaklanmadigini belirtti.

Kadiköy'de 3 Katli Binada Patlama Açiklamasi 3 Ölü, 1 Yarali


Kadiköy’de Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak’ta saat 19.00 siralarinda bir binada patlama yasandi. Patlamanin ardindan binada yangin çikmasi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekipleri yangina müdahale etti. Yangin yaklasik 3 saatlik çalismanin ardindan söndürülerek kontrol altina alindi. Yanginda 1 kisi yarali olarak kurtulurken, 1’i çocuk 3 kisinin ise hayatini kaybettigi belirlendi. Yanginda hayatini kaybeden 3 kisi Adli Tip morguna kaldirildi. Öte yandan çökme riski bulunan binada arama çalismalarina devam edilirken, patlamanin gerçeklestigi bina havadan görüntülendi.

"Basta büyük bir patlama sesi geldi, biz içerdeydik"

Olayi gören mahalle sakini Kadir Çavusoglu, ”Basta büyük bir patlama sesi geldi, biz içerdeydik. Disari çiktik. Disari çiktigimizda burada büyük bir panik vardi. Balkonda iki üç kisi vardi atlayacaklardi. Biz indirdik. Iki dakika geçmeden bir patlama daha oldu. Sonra itfaiye, ambulans, polis geldi. Dogalgaz patlamasi diye duyduk. Bir yarali gördüm sedyeyle çikardilar.“ diye konustu.

Yaralilarin oldugunu ifade eden Pinar Demir, “Ben isteydim. Patlama oldugunu söylediler. Iki üç defa patlama olmus. Yangin çikip diger binaya da siçramis. Yarali olarak bir kisinin oldugunu duyduk.” dedi.



“Patlama dogalgaz kaynakli degil”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu patlamanin dogalgazdan kaynaklanmadigini belirtti.

Imamoglu, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi: “Istanbul Fikirtepe’deki 3 katli binada patlama nedeniyle çikan yangin kontrol altina alindi. Ilk tespitlerimize göre patlama dogalgaz kaynakli degil. Maalesef yanginda can kaybi da var. Olayin nedeni Emniyet Teskilatimizin raporu ile netlesecek.” dedi.

Kaynak: İHA