Genç Kizi Öldürüp Cesedini Yakmisti, Ifadesi Ortaya Çikti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 17 yasindaki Büsra Kabatas’i öldürüp, daha sonra da evi atese veren katil zanlisinin ifadeleri ortaya çikti.

Genç Kizi Öldürüp Cesedini Yakmisti, Ifadesi Ortaya Çikti


Olay, 7 Ekim tarihinde sabah saatlerinde Gebze ilçesi Mustafapasa Mahallesi 721 Sokak’ta bulunan 3 katli binanin 2. katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dairenin bir odasinda yangin çikti. Yangini gören vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, yangini söndürebilmek için çalisma baslatti. Yangini kontrol altina aldiktan sonra odaya giren ekipler, 17 yasindaki Büsra Kabatas’in hayatini kaybettigini belirledi.

Olay yerine Kocaeli Emniyet Müdürlügü’ne bagli cinayet bürosu dedektifleri çagrildi. Cinayet bürosu dedektiflerinin yaptigi ilk incelemede, evde birçok süpheden yola çikan ekipler, cenazeyi detayli otopsi için Istanbul Adli Tip Kurumu Morguna sevk etti. Burada yapilan ilk incelemede de adli tip uzmanlari cinayet süphesi üzerinde durdu. Yanginin hemen ardindan harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlügü Cinayet Bürosu ekipleri, anne Aylin Çelik’in eski sevgilisi Taner Yaylaci’yi gözaltina aldi.

Genç kizin katil zanlisi ve annesinin eski erkek arkadasi olan Taner Yaylaci’nin eve geldigi, genç kiz ile tartisma yasadigi, ardindan genç kizi canice öldürdügü belirlendi. Zanlinin, delilleri karartmak amaciyla odada yangin çikardigi ögrenildi. Sorgulanmak üzere polis merkezine götürülen sahis, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Taner Yaylaci, burada çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Iki gündür evi gözetliyormus

Öte yandan katil zanlisinin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çikti. Yaylaci ifadesinde, “Iki gündür Aylin Çelik’in yasadigi evi gözetliyordum. Olay günü evde Aylin Çelik yoktu, kapida kizi Büsra Karabas ile karsilastim. Büsra’yi öldürdükten sonra delilleri yok etmek için evi yakip hemen uzaklastim. Zonguldak’a gidecektim, hazirlik yaparken polis ekipleri yakaladi” dedi.

Kaynak: İHA