Adana'da Lezzet Festivali Heyecani Sürüyor

6. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’ne yurt içi ve yurt disindan binlerce insan akin etti. Kebap dumanlari gökyüzünden görüntülendi.

Adana'da Lezzet Festivali Heyecani Sürüyor
Adana Valiliginin ev sahipliginde, Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla düzenlenen ve bu sene temasi ’Geçmisten Gelecege Miras: Mutfak’ olarak belirlenen 6. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali, dün Merkez Park’ta basladi.

Bugün de festival alanina ise hem yurt içi hem de yurt disindan insanlar akin etti.

Festivalde kebaba, sirdana ve kente özgü sokak lezzetlerine yogun ilgi gösterilirken, festival hem esnafi, hem de vatandaslari memnun etti. Kebap dumanlari ve festival alani havadan görüntülendi.

“Herkes çok memnun”

Kebapçi Cihangir Korkmaz, festivalin çok güzel geçtigini belirterek, “Festivali herkes begendi. Her sey çok güzel. Esnaf memnun, insanlar memnun, festivali düzenleyenler memnun. Herkesi bekliyoruz” diye konustu.



“Herkes akin akin geliyor”

Festivalde stant açan metrelik Piton Döner’in kasifi ve sahibi Mehmet Ikram Tas, “Herkes festivale akin akin geliyor. Insanlar çok memnun, esnaf çok memnun. Piton döneri de herkes çok begendi. Ilk kez yiyenler bir porsiyon daha istiyor” dedi.



“Imkani olan herkes gelmeli”

Eskisehir’den festivale gelen Tugba Aktay, “Imkani olan herkes buraya gelmeli. Çok güzel bir festival. Geçen senelerde de ben festival için Adana’ya geliyordum. En gözde yemek tabi ki kebap ama diger lezzetleri de tattim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA