STSO Baskan Adayi Özdemir, 'Oda Seçimleri Siyasete Alet Edilmemeli'

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi(STSO) Baskan Adayi Zeki Özdemir, oda seçimlerinin siyasete alet edilmemesi gerektigini söyledi.

STSO Baskan Adayi Özdemir, 'Oda Seçimleri Siyasete Alet Edilmemeli'
STSO Baskan Adayi Zeki Özdemir, listesinde bulunan bir is adaminin meclis adayligindan çekilmesinin ardindan açiklamalarda bulundu.

Geçtigimiz günlerde meclis adayligi bulunan bir is adami, yerel bir televizyon kanali ile ofisleri yan yana olan baskan adayi Zeki Özdemir’in sahip oldugu sirkette çalisan personelin, kanalda canli yayina katilmak için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile kapi önünde fotograf çektirmesini bahane ederek meclis adayligindan çekildigini duyurmustu. Özdemir’in listesinde yer alan diger meclis üyesi adaylari ise oda seçimlerine siyasetin karistirilmasini dogru bulmadiklarini belirterek Özdemir’e desteginin devam ettigini açikladilar.

Son günlerde, STSO seçimlerine siyaset kurumunun dahil olma çabalari ve bu tür söylemlerin yer aldigini belirten Özdemir, “Sivas’imizin en büyük sivil toplum kurulusu olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odamizin bu tür konularla gündeme gelmesi ve siyasi rant saglanmaya çalisilmasi çok üzücüdür. Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi, siyaset üstü bir kurumdur” dedi.



“Odaya siyasetin girmemesi için mücadele veriyoruz”

Zeki Özdemir, her siyasi görüse esit mesafede olmaya çalistiklarini söyleyerek, “Listemizde her siyasi görüsten aday var, her siyasi görüse esit mesafede olmaya gayret gösteriyoruz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasina siyasetin girmemesi için mücadele veriyoruz ve bundan sonra da mücadele edecegiz. Hangi siyasi görüste olursa olsunlar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi çatisi altinda bulunan ve Sivas’a hizmet etmek gayesinde olan tüm is insani, esnaf ve tüccarlarin siyasi düsüncelerini odanin kapisinin disinda birakmasi gerekir, polemikler yerine Sivas’in kalkinmasi için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA