Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi '(Tahil Anlasmasi) Rusya Bu Anlasmadan Çikmiyor, Uygulanmasini Askiya Aliyor'

Rusya Savunma Bakanligi, askiya alinan tahil anlasmasi hakkinda yaptigi açiklamada, “Rusya bu anlasmadan çikmiyor, uygulanmasini askiya aliyor" dedi.

Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi '(Tahil Anlasmasi) Rusya Bu Anlasmadan Çikmiyor, Uygulanmasini Askiya Aliyor'
Rusya, 29 Ekim’de askiya aldigi tahil anlasmasi hakkinda yeni bir açiklama yapti. Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, anlasma dogrultusunda Ukrayna tahilinin Karadeniz üzerinden dünyaya sevk edilmesi için Karadeniz’de olusturulan güvenlik koridorunda gemi trafiginin durduruldugu bildirildi.

Ukrayna’nin Rusya’ya yönelik saldirilar gerçeklestirdiginin alti çizilen açiklamada, "Ukrayna’nin 29 Ekim’de Sivastopol kentinde savas gemilerine ve sivil gemilere yönelik gerçeklestirdigi terör eyleminin etrafindaki durum netlesene kadar, Karadeniz Girisimi tarafindan tanimlanan güvenlik koridoru boyunca trafik askiya alindi. Karadeniz Girisimi kapsamindaki anlasmanin ana katilimcisi olarak Rusya bu anlasmadan çikmiyor, uygulanmasini askiya aliyor" denildi.

Açiklamada, tahil anlasmasinda Rusya’nin tavriyla ilgili Birlesmis Milletler (BM) ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e de rapor sunuldugu ifade edilerek, güvenlik koridoru ve insani yardim koridorlarindan Rusya’ya saldirilarin sürdürülmemesi için BM’den destek istendigi belirtildi.
Kaynak: İHA