Istanbul'da Emekli Albayin Sir Ölümü Açiklamasi Esinin Silahiyla Vurulmus Halde Bulundu

Istinye’de bir sitede yasayan 54 yasindaki emekli albay, kendisi gibi emekli olan polis memuru esinin beylik tabancasiyla basindan vurulmus halde bulundu. Olay yerinde hayatini kaybeden albayin yatak odasinda bir not bulundugu ögrenildi.

Istanbul'da Emekli Albayin Sir Ölümü Açiklamasi Esinin Silahiyla Vurulmus Halde Bulundu
Olay, saat 10.30 siralarinda Sariyer Istinye’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 54 yasindaki emekli Albay Mehmet Sabanci, dün sabah Istanbul’a geldi. Sabanci, sabah saatlerinde banyoya girdi. Bir süre sonra silah sesi duyan esi Serap Sabanci ve kayinvalidesi Selver Akar, içeri girdiklerinde albayi yerde kanlar içerisinde buldu. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik ekiplerinin incelemesinde albayin emekli polis olan esinin beylik tabancasiyla vuruldugu ve hayatini kaybettigi tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasinin ardindan tabancaya el konuldu.

“Mücadele edemeyecegim, benim suçum”

Evde de inceleme yapan polis ekipleri, albayin yatak odasinda küçük bir kagida yazilmis not buldu. Albayin kaleme aldigi degerlendirilen notta, “Mücadele edemeyecegim, benim suçum, kimsenin suçu yok. Kendi istegimle gidiyorum. Beni affedin. Annene sahip çik. Sizi çok seviyorum” ifadelerinin yazili oldugu ortaya çikti. Polis ekiplerinin çalismalarinin ardindan albayin cenazesi Bahçelievler Yenibosna’daki Adli Tip Kurumu Baskanligi morguna kaldirildi. Polis ekiplerinin albayin intihar ettigi süphesi üzerinde durdugu ögrenildi.

Kendi 5 yil, polis esi ise 4 yil önce emekli olmus

Albayin 5 yil önce, esi Serap Sabanci’nin ise 4 yil önce emekligi oldugu ögrenildi. Olayla ilgili ifadesine basvurulan kayinvalide Selver Akar’in damadinin psikolojik sorunu olmadigini ancak yaklasik 15 gündür sikintisi oldugunu söyledigi ögrenildi.
Kaynak: İHA