Erzurum'da 'Uzundere Karakucak Güresleri' Nefes Kesti

Erzurum’un Uzundere ilçesinde, Cumhuriyetin ilanindan bugüne kadar geleneksel olarak düzenlenen ‘Uluslararasi Uzundere Karakucak Güresleri’ yapildi.

Erzurum'da 'Uzundere Karakucak Güresleri' Nefes Kesti
Ilçe merkezindeki Karakucak arenasinda yapilan güreslere Türkiye’nin yani sira Iran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan toplamda 180 güresçi katildi.

Aralarinda dünya sampiyonu olan güresçilerin kiran kirana mücadelesi vatandaslar yogun ilgiyle izlendi. Güreslerde, dereceye giren sporculara ödül ve madalyalari törenle verildi.

Bas pehlivanlar gürese baslamadan önce Uzundereli imam Sirri Özdemir tarafindan dua edildi. Uzundere Karakucak güreslerinde 99 bin lira ile meydan agasi Yüksel Araz Seçildi. Meydan Agasi Araz, “Geleneksel Ata sporumuzu her zaman destekleyecegiz. Bu güzel ortami Türkiye’nin çogu yerinde bulamiyoruz. Bu güzel karakucak güreslerimizin devam etmesi için elimizden geldigince destekleyip devam etmesini saglayacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim, sporcularimiza basarilar dilerim” dedi.

Uzundere Belediye Baskani Hilmi Aktoprak, yaptigi konusmada, Cumhuriyet ile yasit etkinliklerin bayram coskusuyla yapildigini söyledi.

Uluslararasi güres etkinligine ev sahipligi yapmanin kendilerine onur verdigini belirten Aktoprak, "Cumhuriyetimizin kutlama etkinlikleri kapsaminda çesitli programlar yapiyoruz. Karakucak güresleri de bunlardan sadece bir tanesi. Bugünü coskuyla, bayram tadinda geçirmek için uluslararasi karakucak güreslerini düzenledik. Bizler nefes alip verdikçe, Cumhuriyet var oldukça bugüne yakisir etkinlikler düzenlemeye devam edecegiz” dedi.

Uzundere Kaymakami Kübra Demirer ise güres festivalde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Uzundere Karakucak güreslerinde baspehlivan Fatih Yasarli oldu. Müsabaka sonunda duygularini paylasan Yasarli, “Çok mutluyum kendi seyircim önünde sampiyon oldum. Herkese çok tesekkür ederim, bütün pehlivanlara da tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA