Çankiri Valisi Ayaz'dan CHP Ilçe Baskanligi Binasina Yapilan Saldiri Ile Ilgili Açiklama

Çankiri’nin Çerkes ilçesinde CHP Ilçe Baskanligi binasina yapilan saldiri ile ilgili konusan Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, olayin binada bulunan ögrenci yurdu ile bir alakasinin olmadigini belirterek, “Saldirgan gözaltina alindi, suçunu kabul etti. Daha önce suç kaydi ve problemleri olan bir sahis” dedi.

Çankiri Valisi Ayaz'dan CHP Ilçe Baskanligi Binasina Yapilan Saldiri Ile Ilgili Açiklama
Olay, dün aksam saatlerinde Çankiri’nin Çerkes ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, CHP Çerkes Ilçe Baskanliginin bulundugu binaya bir sahis molotofkokteyli atti. Saldiri neticesinde binanin dis cephesinde bulunan tabelalar tutusurken, süpheli olay yerinden kaçti. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan CHP Ilçe Baskanligi ile ayni binada bulunan yurttaki ögrenciler tahliye edildi. Süpheli ise olaydan kisa süre sonra polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki sorgusu devam eden sahsin çesitli suçlardan kaydi ve psikolojik sorunlari oldugu ögrenildi.

“Bu olayin yurtta kalan ögrencilerimizle bir alakasi yoktur”

Olayla ilgili açiklama yapan Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, “Çerkes ilçemizde bir siyasi partinin ilçe baskanliginin oldugu binaya bir tane yanici madde atilarak bir saldiri gerçeklestirildi.

Emniyet güçlerimiz sabaha kadar ugrastilar. Saldirgan gözaltina alindi, suçunu kabul etti. Daha önce suç kaydi ve problemleri olan bir sahis. Sorusturma gizli bir sekilde sürdürülüyor. Adli makamlarimiz sorusturmayi çok yönlü olarak yürütüyor. Ayni binanin üst katinda kalan üniversite ögrencilerimiz var. Konunun üniversite ögrencilerimizle kesinlikle bir ilgisi yok. Biz güvenli bir sehirde yasiyoruz. Görmek istemedigimiz bir manzaraydi. Tekrarinin olmamasi için elimizden geleni yapacagiz. Tekrar söylüyorum, bu olayin yurtta kalan ögrencilerimizle bir alakasi yoktur. Detayli açiklama ilerleyen süreçlerde adli makamlarimizla yapilacaktir” dedi.

Kaynak: İHA