Bagcilar, Cumhuriyet Bayrami'nda Tek Yürek Oldu

Cumhuriyet Bayrami’nin 99’uncu yili Bagcilar’da gün boyu süren etkinliklerle kutlandi. Bagcilar Kaymakamligi’nda sabah erken saatlerde baslayan kutlamalar, Mahmutbey Stadyumu’ndaki program ve aksam farkli noktalardaki fener alayiyla devam etti. Her yas ve kesimden ilçe sakini, cumhuriyetin yildönümüne kavusmanin gurur ve heyecanini doyasiya yasadi.

Bagcilar, Cumhuriyet Bayrami'nda Tek Yürek Oldu
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99’uncu yildönümü Bagcilar’da farkli aktivitelerle kutlandi. Bu çerçevede ilk olarak Bagcilar Kaymakamligi’nda tören düzenlendi.

Bagcilar Kaymakami Abdullah Uçgun’un ev sahipliginde kaymakamlik makaminda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonu düzenlendi.

Uçgun, ilçe protokolü, ilçe parti baskanlari, muhtarlar ve sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Mahmutbey Stadyumu’ndaki kutlamalarda ise ögrenciler saha içinde yerini alirken, vatandaslar da tribünleri doldurdu. Açilista Kaymakam Uçgun, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve Garnizon Komutanligi adina Piyade Albay Ilhami Kaya ögrencileri selamladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Kaymakam Uçgun, “29 Ekim Cumhuriyet Bayrami, bizleri esir etmeye çalisan emperyalist ser güçlere karsi bütün dünyanin gözü önünde meydan okudugumuz günün adidir. Devlet ile milletin, cumhur ile cumhuriyetin muhabbetle kucaklastigi gündür. Cumhuriyetimizin büyümesi, kalkinmasi ve korunmasi adina askla, sevkle ve heyecanla çalisan, gecesini gündüz, çirasini yildiz yapmak suretiyle mücadele veren herkesi sükranla aniyorum” diye konustu.

Programda ögrenciler tarafindan hazirlanan siir, sarki, folklor ve tekvando gösterileri ilgiyle izlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami sebebiyle okullar arasinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere de ödülleri takdim edildi. Stadyumdaki kutlama, bando ekibi esliginde ögrencilerin resmi geçidiyle sona erdi.

Aksam saatlerinde ise iki ayri noktada fener alayi düzenlendi.

Hürriyet Mahallesi’nde toplanan vatandaslar, dev bir Türk bayragi açti. Bagcilar Anadolu Lisesi Bando Takimi esliginde Menderes Caddesi boyunca yapilan yürüyüse, çevre binalarda oturanlar da alkislarla destek verdi. Mahmutbey Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Yürüyüsü de renkli görüntülere sahne oldu. Her kesimden ve her yas grubundan mahalle sakini, ellerinde mesalelerle yürüdü. Marslar söyleyen vatandaslar, daha sonra müzik esliginde oynayarak ve halay çekerek eglendi.

Hemsehrilerini yalniz birakmayan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Bu yil Bagcilar’imizin her tarafinda Cumhuriyet Bayramimizi coskuyla kutluyoruz. Vatan, millet ve cumhuriyet sevgisini en üst düzeyde yasadik. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyeti bize kazandiran sehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA