Adanalilar Aleyna Tilki Ile Cumhuriyet Bayrami'ni Kutladi

Adana’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yili mesaleli yürüyüs ve Aleyna Tilki konseriyle kutlandi.

Adanalilar Aleyna Tilki Ile Cumhuriyet Bayrami'ni Kutladi
Adana Büyüksehir Belediyesi önünden baslayan mesaleli yürüyüs, Atatürk Caddesi ve Ziyapasa Caddesi güzergahini izleyerek Ugur Mumcu Meydani’nda tamamlandi.

Aleyna Tilki konseri öncesi alani dolduran Adanalilara hitap eden Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, önümüzdeki yil Cumhuriyetin 100. yilinin kutlanacagini belirterek, 99. kurulus yilindaki coskunun daha da artacagini söyledi.



Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yasatmak üzere kurdugunu ifade eden Baskan Karalar, “Cumhuriyetimizin önemini her geçen gün biraz daha fazla anliyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet 99 yilda ülkedeki birçok sorunu çözdü. Kalan sorunlari da Cumhuriyet çözecek. Bu ülkeyi var eden kuruluslarin temelini Cumhuriyet atti. Bu ülkeyi; Çanakkale’nin, Kurtulus Savasi’nin kahramanlari; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari kurdu. Onlara minnet borcumuz oldugunu unutmayalim” dedi.

Egemenligin kayitsiz sartsiz milletin oldugunu vurgulayan Baskan Karalar, “Laik-demokratik Cumhuriyet olmazsa, egemenlik kayitsiz sartsiz milletin olmaz. Bunu korumamiz gerek. Çogunlugunu gençlerin olusturdugu kardeslerimin alani doldurmasi beni gururlandiriyor, hepinizle iftihar ediyoruz” diye konustu.

Birçok sanatçinin konserlerinin iptal edilmesine de deginen Baskan Karalar, sunlari söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ diyerek sanatin önemine vurgu yapmistir. Sanatçilarimizin konserlerini iptal etmek bu düsünceye uygun degildir.”

Konser öncesi CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Sevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ile Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de birer konusma yapti.

Aleyna Tilki 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle verdigi konserde Adanalilara eski ve yeni sarkilarinda olusan bir seçki sundu.
Kaynak: İHA