Bakan Bozdag, Mezun Oldugu Üniversitede Çorbayi Çesmeden Içti

Adalet Bakani Bekir Bozdag, Uludag Üniversitesi akademik yil açilis töreni için geldigi Bursa’da ‘Büyüksehir Belediyesi tarafindan kampüs içerisinde üniversiteli gençler için kurulan’ çorba çesmesinden çorba içti. Ayni okuldan mezun olan Bozdag, ögrencilik yillarina gitti.

Bakan Bozdag, Mezun Oldugu Üniversitede Çorbayi Çesmeden Içti
Bursa Uludag Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yili, Adalet Bakani Bekir Bozdag’in da katildigi törenle açildi. Hem egitim dönemi hem de Tip Fakültesi Acil Poliklinigi’nin açilis törenleri için Görükle kampüsüne gelen Bakan Bozdag, Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘üniversiteli gençler için’ kurulan çorba çesmesinin basina geçerek, bir bardak mercimek çorbasi içti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Uludag Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Bursa milletvekillerinin de eslik ettigi program ile Bakan Bozdag, bir taraftan çorbasini yudumlarken diger taraftan üniversiteli gençlerle sohbet etti.

Çorbalar Büyüksehir’den

Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2019 yilinda Uludag Üniversitesi Görükle ve Bursa Teknik Üniversitesi kampüslerinde baslatilan çorba çesmesi uygulamasi, yeni egitim döneminin baslamasiyla birlikte yeniden devreye girdi. Toplam 3 çorba çesmesinde ilk etapta 1000 ögrenci güne sicak çorba içerek baslarken, önümüzdeki günlerde sayinin 2000’e çikmasi bekleniyor. Çorba çesmesi uygulamasiyla ücretsiz çorba ve ekmek ile bir ögünü atlatan üniversiteli gençler, Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
Kaynak: İHA