ABD'yi Vuran Ian Kasirgasi'nda Can Kaybi 100'Ü Asti

ABD’nin Florida, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerini vuran Ian Kasirgasi’nda can kaybi 100’ü asti.

ABD'yi Vuran Ian Kasirgasi'nda Can Kaybi 100'Ü Asti
Geçtigimiz çarsamba günü kategori 4 seviyesinde ABD’yi vuran Ian Kasirgasi’nda can kaybi 100’ü asti. Florida, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerini vuran Ian Kasirgasi’nda can kaybi 104’e yükselirken, en fazla can kaybi 100 ölümle Florida’da yasandi. Kuzey Carolina’da 4 kisi hayatini kaybederken, Güney Carolina’da ise henüz can kaybi bildirilmedi.

Florida’nin Lee ilçesinde 54, Charlotte ilçesinde 24, Volusia ilçesinde 5, Collier ilçesinde 8, Sarasota ilçesinde 3, Manatee ilçesinde 2, Polk, Hillsborough, Lake ve Hendry ilçelerinde ise 1’er kisi kasirga nedeniyle hayatini kaybetti. Eyalette arama-kurtarma operasyonlari devam ederken, en fazla can kaybinin yasandigi Lee ilçesi yetkilileri daha önce tahliye emri vermeleri gerektigi konusunda elestirilerin hedefinde.

Yetkililer, Florida’daki can kayiplarinin baslica nedeninin bogulma oldugunu belirtirken, bunun disinda iki araç kazasi ve bir çati kazasi yasandigini ifade etti.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, geçtigimiz cumartesi günü yaptigi açiklamada kasirga nedeniyle eyalette yaslari 22 ile 25 arasinda degisen kurbanlarin bulundugu üç trafik kazasi meydana geldigini ve 65 yasindaki bir adamin kapali garajda elektrik kesikken jeneratörü çalistirdiktan sonra karbonmonoksit zehirlenmesinden öldügünü aktarmisti.
Kaynak: İHA