Filipinler'deki Nalgae Firtinasinda Can Kaybi 72'Ye Yükseldi

Filipinler’in güneyinde etkisini gösteren Nalgae Firtinasinin yol açtigi siddetli yagislar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 72’ye yükseldi. Kayip durumdaki 14 kisi için arama çalismalari sürüyor.

Filipinler'deki Nalgae Firtinasinda Can Kaybi 72'Ye Yükseldi
Filipinler’in güney kesimlerine iki gündür siddetli yagislar ve rüzgarlar getiren Nalgae Firtinasinda bilanço agirlasiyor. Filipinler Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi’nden (NDRRMC) yapilan açiklamada, sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisinin 72’ye yükseldigi bildirildi.

Ölümlerin 67’sinin tayfundan en çok etkilenen bölgelerden olan Maguindanao eyaletinde kayda geçtigi ifade edildi. Kayip durumdaki 14 kisiyi arama çalismalarinin sürdügü belirtildi.

Baskenti vuracak

Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler Idaresi (PAGASA) Nalgae Firtinasinda rüzgarin hizinin saatte 95 kilometre hiza ulastigini aktaririrken, tayfunun saatte 30 kilometre hizla bati-kuzeybatiya istikametine dogru hareket ettigini belirtti.

Bu gece itibariyle baskent Manila civarina yaklasmasi beklenen Nalgae Firtinasinin ülkenin iç kesimlerinde de etkisinin artacagi uyarisinda bulunuldu.

Öte yandan, Filipinler’de yilda ortalama 20 tropikal firtina etkili oluyor.
Kaynak: İHA