Bodrum'da Kilometrelerce Uzunlukta Fener Alayi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99’uncu yilinda her yastan yaklasik 10 bin kisi fener alayina katildi. Fener alayi, kilometrelerce uzadi.

Bodrum'da Kilometrelerce Uzunlukta Fener Alayi
Aksam saatlerinde baslayan fener alayi, Neyzen Tevfik Caddesi üzerinden Bodrum Belediye Meydani’na devam etti. Ellerine Türk bayraklari ve Atatürk fotograflarini alan binlerce kisi, marslar söyleyerek yürüdü. Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki mekanlarda da marslar çalindi, mesaleler yakildi. Cadde üzerindeki mekanlarda da bayraklarla donatildi. Coskulu bir sekilde Belediye Meydani’na yürüyen binlerce kisi, saygi durusunda bulundu, Istiklal Marsini okudu. Ardindan Ressam Aydemir Atalay, kendi yaptigi Atatürk tablosunu Belediye Baskani Ahmet Aras’a hediye etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Baskan Aras, “Atamizin mesalesini hep beraber tasidigimiz, cumhuriyetimizin 99’uncu yili kutlu olsun. Atamizin yaktigi mesalenin aydinligiyla 100 yildir dogru yolda yürüyoruz, hep ona sahip çikacagiz hep onu kucaklayacagiz. Gelecek bizlerin umudunuzu kaybetmeyin” dedi.

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ise duygu ve düsüncelerini “Cumhuriyetimizin her bir yili digerinden daha önemsiz degil. 100’üncü yila emin adimlarla sert adimlarla ilerliyoruz. 100’üncü yila yaklasmanin heyecanini ve gururunu hissediyorum” sözleriyle ifade etti.

Konusmalarin ardindan Kaymakam Bayar ve Baskan Aras zeybek oynadi. Binlerce kisinin cep telefonlarinin fenerleri ile isikli gösteri yaptigi kutlama, Ferhat Livaneli Orkestrasi ve Utku Erisik Konseri ile devam etti. Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Turgutreis’te de bir kutlama programi gerçeklestirildi.

Kutlamada Gripin grubu konser verdi.
Kaynak: İHA