Bafra'da Cumhuriyet Söleni Coskusu

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen ’Geleneksel Cumhuriyet Bayrami Kutlama Söleni’ coskuyla gerçeklestirildi.

Bafra'da Cumhuriyet Söleni Coskusu
Gazipasa Mahallesi’nde düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayrami Kutlama Söleni öncesi 99. Yil Cumhuriyet kutlamalari kapsaminda fener alayi düzenlendi.

Hükümet konagi önünde toplanan vatandaslar ellerinde Türk bayraklari ile Hasan Çakin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takimi esliginde kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Belediye Baskani Hamit Kiliç’in da katildigi kortej Geleneksel Cumhuriyet Bayrami Kutlama Söleninin yapilacagi Gazipasa meydanina geldiginde meydanini dolduran vatandaslar tarafindan büyük alkis aldi. Kaymakam Ertürkmen ve Belediye Baskani Kiliç, burada vatandaslarla sohbet ederek bayramlarini kutladi.

Gazipasa muhtarligi ve Balkan Türkleri Kültür Haberlesme ve Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen ‘99. yil geleneksel Cumhuriyet Bayrami Kutlama Söleni’nde açilis konusmasini yapan Gazipasa Mahallesi Muhtari Irfan Varol, “Cumhuriyetimizin 99. yilini büyük bir cosku ve kutlamanin mutlulugunu hep birlikte yasamaktayiz” dedi.

Baskan Hamit Kiliç’da yaptigi konusmada, “Muhtesem bir aksamda yine Gazipasa meydanindan çok muhtesem bir sekilde Cumhuriyet Bayramimizi hep beraber kutluyoruz. Gazipasa meydaninda Cumhuriyet kutlamalari bir baska olur. Bu aksamda çok güzel bir katilimla hep beraber burada Cumhuriyetimizin 99. yilini kutluyoruz” diye konustu.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise, “21. yüzyilin en büyük siyasi ve askeri lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim sekli Cumhuriyettir’ düsturunu, gazi meclisimiz 29 Ekim 1923’de oylayarak yeni Türk devletinin yönetim sekli olarak belirledi. Bugün, o günün 99. yilini kutlamak ve ilk gün ki heyecan ve övüncü tatmak için bir aradayiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Gazipasalilar davul-zurna esliginde Rumeli havalari ile halay çekerek gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarina devam etti.
Kaynak: İHA