Yenimahalle Belediyesi'nden Kisa Hazirlik

Yenimahalle Belediyesi tarafindan “Yakacik Mesire Alani” içerisine kurulan serada kislik çiçeklerin üretimine baslandi.

Yenimahalle Belediyesi'nden Kisa Hazirlik
2012 yilinda Yakacik Mesire Alani içerisine kurulan 600 metrekarelik seraya ek olarak 2 bin 300 metrekarelik bir sera daha insa eden Yenimahalle Belediyesi, 2022’nin son aylarina yaklasirken çiçek üretimine hiz kesmeden devam ediyor. Kendi seralarinda kendi isçisi ile çiçek üreten belediye, yazlik çiçeklerin ardindan kislik çiçeklerin de üretimine basladi.

Çiçek ekimine de baslayan ekipler, Yenimahalle’nin sokak ve parklarina, 2022’nin kis aylarinda 70 bin menekse ekecek. 2023 hazirliklarini da sürdüren Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri, serada özenle yetistirilen 20 bin Çin karanfili, 10 bin hüsnüyusuf, 40 bin menekse ve 350 bin süs lahanasini da toprakla bulusturacak.

"Hedef yilda 2,5 milyon çiçek üretmek"

Yenimahalle’nin sokaklarini ve parklarini kis aylarinda birbirinden güzel çiçeklerin süsleyecegini belirten Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Zaten çiçegimizi Yakacik’ta kendimiz üretiyorduk, daha fazla üretim yapabilmek için seramizi büyüttük. Yeni serada hedefimiz yilda 2,5 milyon çiçek üretmek. Yenimahalle’nin sokaklarini, parklarini birbirinden güzel çiçekler süsleyecek” dedi.

Kaynak: İHA