'Yedi Kocali Hürmüz' Oyunu Perdelerini Açti

Tekirdag Süleymanpasa Belediyesi ve Tekirdag Namik Kemal Bölge Tiyatrosu isbirligi ile Geleneksel Türk Tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 7 Kocali Hürmüz isimli müzikal sahnelendi.

'Yedi Kocali Hürmüz' Oyunu Perdelerini Açti
Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda 25 oyuncu sahne alirken, Sadik Sendil’in ölümsüz eserinin sahne uyarlamasini Süleymanpasa Belediye Baskan Yardimcilari Sabri Çinar ve Hüseyin Uzunlar da izledi. Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi ana salonu, tarihi günlerinden birini yasarken, 400 kisilik salonda oyunu 600’ün üzerinde sanatsever izledi. Yaklasik 2 saat süren oyun, izleyicilerden tam not alirken, oyuncular finalde dakikalarca alkislandi.

Oyunun ardindan sahneye gelen Baskan Yardimcilari Çinar ve Uzunlar, oyunculara ve teknik kadroya çiçek sunarak tebriklerini ilettiler. Sabri Çinar, Süleymanpasa Belediyesi olarak sanata ve gençlere çok önem verdiklerini dile getirdi. Süleymanpasa’da yasayan gençlerin sanatla iç içe olmalarini her daim desteklediklerini ifade eden Çinar, 70 yili geride birakan ve dünyanin en uzun ömürlü amatör tiyatro toplulugu olan Namik Kemal Bölge Tiyatrosu’nun yasatilmasina katki veren, sahne önünde ve arkasinda emek veren herkese tesekkür etti.

Rejisör Senem Batir ise Tekirdag’in yetistirdigi Usta Tiyatro Sanatçisi Merhum Yilmaz Içöz’ün mirasi olan Namik Kemal Bölge Tiyatrosu’nu yasatmak için ögrencileri olarak çalismalara devam ettiklerini ifade etti.

Bu çabalarina büyük katki veren Süleymanpasa Belediyesine tesekkür eden Batir, özellikle dekor ve kostüm gibi maddi desteklerin yani sira belediyenin tüm imkânlarini kullanabildikleri için duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA