Sarp Sinir Kapisi'nda Kaçak Bal Operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Gümrük Kapisi’nda gerçeklestirilen operasyonlarda bir yolcunun üzerinde bin 100 adet bal arisi ve bir aracin yakit deposunda kaçak 104 kilo 150 gram kestane bali ele geçirildi.

Sarp Sinir Kapisi'nda Kaçak Bal Operasyonu
Gerçeklestirilen ilk operasyonda, Sarp Gümrük Kapisi’ndan Türkiye’ye gelen bir yolcu Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünce yolcu salonunda riskli görülerek yakin takibe alindi. Söz konusu yolcu, x-ray tarama ve metal dedektöründen geçisi esnasinda süpheli hareketler sergilemesi üzerine detayli üst aramasina tabi tutuldu. Süphelinin yapilan üst aramasinda bel bölgesine sarilmis 110 ahsap kutu içerisine gizlenmis bin 100 adet kraliçe ve isçi bal arisi tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan gerçeklestirilen bir diger operasyonda ise, Sarp Gümrük Kapisi’na Gürcistan’dan gelen yabanci plakali bir araç kaçakçilik açisindan riskli olarak degerlendirildi. Süpheli araç x-ray tarama cihazina sevk edildi. Yapilan tarama sonucunda aracin yakit deposunda olagan disi yogunluk tespit edildi. Aracin yakit deposunda kaçak 104 kilo 150 gram kestane bali ele geçirilirken, söz konusu aracin yakit ihtiyacinin ise yakit deposunun içerisinde bulunan özel bir tertibat ile ayrilan alandan saglandigi tespit edildi.

Gerçeklestirilen operasyonlara iliskin sorusturmalarin Hopa Cumhuriyet Bassavciliginca çok yönlü olarak devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA