Saglikçilar Meme Kanserine Dikkat Çekti

Adiyaman Saglik Müdürlügü’nün kuruluslarinda görevli personeller, meme kanserine dikkat çekmek için siyah kiyafet pembe fular ile yürüyüs yapti.

Saglikçilar Meme Kanserine Dikkat Çekti
1-31 Ekim arasinda meme kanseriyle ilgili farkindalik olusturmak için etkinlikler sürüyor. Meme kanseri, ülkemizde ve dünyada kadinlarda en sik görülen ve ayni zamanda ölüme en sik neden olan kanser türü oldugunu ve erken teshisin ise tedavi sürecinin en önemli belirleyicisi oldugunun önemine vurgu yapmak için etkinlik düzenlendi.

Toplumda farkindalik olusturmak için Adiyaman Il Saglik Müdürlügü’nün kuruluslarinda görev yapan personeller siyah renkli kiyafet üzerine pembe fular takarak, “Erken teshis hayat kurtarir” slogani ile Valilikten Demokrasi parkina kadar yürüdü.

Yetkililer, Ülkemizde ilki 1995’te kurulan ve 2002-2004 arasinda Avrupa Birligi programlari çerçevesinde sayisi 11’e yükselen Kanser Erken Teshis Merkezleri (KETEM) araciligiyla toplum tabanli kanser taramalarina, Aile Sagligi Merkezleri (ASM) ve Saglikli Hayat Merkezleri (SHM) dahil edildigini söyledi.



Yetkililer, “Adiyaman’da Yeni Mahalle Saglikli Hayat Merkezi bünyesinde yer alan KETEM, Adiyaman Egitim ve Arastirma Hastanesi, Kahta Devlet Hastanesi, Besni Saglikli Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM ve hastanelerde Avrupa Birligi Kalite Standartlarina uygun tarama programlari ile son teknoloji dijital mamografi cihazlarimiz yoluyla halkimiza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir” diye açiklamada bulundu.
Kaynak: İHA