KUDAKA'dan Özel Sektöre 42 Milyon TL Yatirim Destegi

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan bölgede faaliyet gösteren kâr amaci güden kurum ve kuruluslara yönelik 5 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilen “2022 Yili Sektörel Yenilikçilik ve Istihdam Finansman Destegi Programi’nin degerlendirme süreci sona erdi.

KUDAKA'dan Özel Sektöre 42 Milyon TL Yatirim Destegi
Program çerçevesinde et, süt, aricilik, tabi kaynaklar, turizm ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren 21 firmaya finansman destegi saglanacak. Yapilacak yatirimlar için ilgili araci kurulus vasitasiyla kullandirilacak kredilerin finansman giderleri KUDAKA tarafindan karsilanacak.

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda basarili bulunan 21 projenin öngörülen yatirim tutari yaklasik olarak 42 milyon TL’ye ulasmaktadir. Program baglaminda basarili olan projelere ilk 6 ay ödemesiz, toplam 36 ay vadeli kredi imkâni saglanmis olacak.

Desteklenen projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden olusan bölgede yenilikçi ürün ve hizmet çesitliliginde artis hedeflenmektedir. Ayrica yapilacak yatirimlar araciligiyla basta gençler olmak üzere yaklasik 600 kisilik ilave istihdam saglanmasi öngörülüyor.
Kaynak: İHA