Hakkâri'de Ögrenci Servisleri Denetlendi

Hakkari Milli Egitim Müdürlügü görevlileri, ögrenci servislerini denetledi.

Hakkâri'de Ögrenci Servisleri Denetlendi
Hakkari Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Fahrettin Çelik ve sube müdürlerinden olusturulan komisyon tarafindan sabah saat 06.30 siralarinda Depin mevkiinde yapilan denetimde, çesitli köylerden okullara tasima yapan ögrencilerin bulundugu tasima araçlari ve sürücüler denetlendi.

Araçlarda sürücülerin kanun ve yönetmeliklerde belirtilen kapasite içerisinde tasima yapip yapmadigi incelendi. Yetkililer, servis sürücülerinin ögrenci disinda yolcu alip almadiklarini kontrol ettiklerini belirterek, ögrencilerin güvenli ve emniyet içerisinde tasinmalari konusunda hassasiyetle konunun üzerinde durduklarini söylediler.

Hakkari Il Milli Egitim Müdürlügü Tasimali Egitim Araçlari Kontrol Komisyonu, ögrencilerin evlerinden okullarina, okullarindan evlerine güvenli bir sekilde gidip gelmelerini saglamak üzere yogun ve sürekli denetimlerin yapilacagini ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecegini ifade ederek, "Okul Servis Araçlari Hizmet Yönetmeligine uygun sekilde araç kullanan ve yönetmelik geregi aracinda eksigi bulunmayan araç soförlerine tesekkür ederiz. Hakkâri’de, ögrenci tasiyan ve diger hatlardaki servis araçlarinda da degisik saat ve tarihlerde denetimlerimiz devam edecek” dediler.
Kaynak: İHA