Hafriyat Dökümlerini Titizlikle Takip Ediliyor

Bilecik Belediyesi, Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi (HYBS) uygulamasina geçerek hafriyat islerini sistem üzerinden online takip ediyor.

Hafriyat Dökümlerini Titizlikle Takip Ediliyor
Insaat ve asfalt atiklarinin dogaya dökülmesinin önlenmesi için önemli bir adim olan bu uygulama hafriyat kamyonlarina GPS sistemi takilarak çalisiyor. Hafriyat kamyonlarinin her hareketini sistem üzerinden takip eden ve kaçak hafriyat döküm islemlerine göz açtirmayan Bilecik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri, böylece yalnizca izin verilen alanlara Hafriyat Topragi, Insaat ve Yikinti Atiklarinin Kontrolü Yönetmeligi kurallari çerçevesinde hafriyat dökümü yapilmasina izin veriyor.

“Kaçak dökümlerin önüne geçerek çevreyi koruyoruz"

Online sisteme geçilmeden önce ekiplerin yerinde tespit yapmalari gerektigini ve bunun zaman kaybi ve is gücüne yol açtigini belirten Baskan V. Melek Mizrak Subasi, “HYBS uygulamasina geçerek hafriyat islerini sistem üzerinden online takip ediyoruz. Böylece hafriyat kamyonlarinin her hareketini sistem üzerinden online olarak takip edebiliyor ve kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçiyoruz. Bilecik, yesil çevresi ve dogasiyla adindan söz ettiren bir sehir ve biz bunu korumaya kararliyiz. Hiçbir rant ugruna çevrenin kirletilmesine göz açtirmayiz. Ekiplerimiz sahada ve masada bu konuda oldukça titiz davraniyorlar. Vatandaslarimizin da bu konuda bizler kadar hassas oldugunu biliyoruz. Vatandaslarimiz süpheli hafriyat hareketleri görmeleri halinde 153 zabita hattimizi arayarak ihbarda bulunmalarini önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA