Gücüyener Açiklamasi 'Gösterdikleri Gerekçe Her Ne Olursa Olsun Itibar Etmeyin'

Iç Anadolu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Pinar Turhanoglu Gücüyener, “Hiçbir arabulucu tehditvari sekilde, mesaj ile ödeme talep etmez. Hukuk bürolarinin ve arabuluculuk sirketlerinin unvanlari kullanilarak para talep ediliyor. Bu açikça dolandiriciliktir” dedi.

Gücüyener Açiklamasi 'Gösterdikleri Gerekçe Her Ne Olursa Olsun Itibar Etmeyin'
Son dönemlerde arabulucu olduklarini iddia ederek vatandaslari dolandiran süpheliler hakkinda uyarilarda bulunan Iç Anadolu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Pinar Turhanoglu Gücüyener, “Insanlari kandirarak para talep etme yöntemlerinin ve magdurlarinin çoklugu korkutucu boyutta. Benim de ortagi oldugum Iç Anadolu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin adi kullanilarak para talep edildigi bilgisini aldik. Bu dogrultuda Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunduk. Bizi biri iki saat içinde onlarca kisi aradi. Magdur etmeye çalistiklari kisi sayisi da çok fazla. Magdurlara borçlarinin oldugu, hemen ödeme yapmazlarsa ödeyecekleri rakamin on kati fazlasini ödeyecekleri gibi söylemlerde bulunuluyor. Evlerine, is yerlerine haciz gelecegi yönünde mesajlar atiliyor” ifadelerini kullandi.

“Size ödeme yapmaniz için söylenenlerin hepsi dolandiricilik yöntemi”

Dolandiricilarin farkli yöntemleri kullanarak vatandaslardan para talep ettigini vurgulayan Gücüyener, “Arabuluculuk; bir özel hukuk uyusmazliginin tarafi olan kisilerin, özgür iradeleriyle seçtikleri tarafsiz ve uzman bir üçüncü kisinin hakemliginde, dava açilmadan önce veya dava açildiktan sonra basvurduklari barisçil bir uyusmazlik çözüm yöntemidir. Arabulucular pek çok uzmanlik egitimi almak ve ilgili sinavda basarili olarak bu unvani kullanmaya ve sicile kayit olmaya hak kazanir. Hiçbir arabulucu tehditvari sekilde, mesaj ile ödeme talep etmez. Herhangi bir hesap numarasina dogrudan para yatirmaniz talebi ile aramaz. Hukuk bürolarinin ve arabuluculuk sirketlerinin unvanlari kullanilarak para talep ediliyor. Bu açikça dolandiriciliktir. Mesaj yolu ile ödeme talep edenlere dolandiricilik magduru olmamak için itibar etmeyin. Çok farkli hileli davranislar uyguluyor, kisileri korkutuyor, baski altinda olmalarindan faydalanip para talep ediyorlar. Bakin gösterdikleri gerekçe her ne olursa olsun itibar etmeyin. Ikna olmayin, ödeyeyim kurtulayim gibi bir zanna kapilmayin. Size ödeme yapmaniz için söylenenlerin hepsi dolandiricilik yöntemi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA