Gaziantepli Öykücüler 'Alleben Öykü Günleri'Nde Aniliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Gazikültür tarafindan birincisi düzenlenen “Gaziantep Belkis Bienali” çerçevesinde gerçeklestirilen “Alleben Öykü Günleri”nde yazilari, siirleri, öyküleri ve sanat anlayislariyla Türk edebiyatinda derin izler birakmis Gaziantepli yazarlar, düzenlenecek panelde öykücü ve elestirmenler tarafindan anilacak.

Gaziantepli Öykücüler 'Alleben Öykü Günleri'Nde Aniliyor
28 Ekim Cuma günü iki oturum halinde gerçeklestirilecek panelde Türkiye’nin önde gelen öykücü, akademisyen ve yazarlar, Mitat Enç, Onat Kutlar, Ülkü Tamer ve Sezai Karakoç’un öyküleri üzerine konusacak.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesi’nde saat 10.00 ve 14.00’te iki oturum halinde gerçeklestirilecek panel tüm edebiyatseverlere açik olacak.

Ismini Gaziantep’in etrafinda kuruldugu ve asirlar boyunca Gaziantep sehrinin can damari olan Alleben Deresi’nden alan Alleben Öykü Günleri’nde Gaziantep’in dünden bugüne Türk edebiyatindaki yeri üzerinde durulurken, sehir edebiyatinin büyük ismi Mitat Enç, 1950 Kusagi’nin güçlü sesi Onat Kutlar, Ikinci Yeni’nin lirik sairi ve öykücüsü Ülkü Tamer ve lise ögrenimini Gaziantep’te tamamlayan Sezai Karakoç öykücülükleri yönüyle konusulacak.

Ikinci oturumun ardindan ortaokul 6 ve 7’nci siniflar ile lise 9 ve 10’ncu siniflar olmak üzere iki kategoride düzenlenen ‘Alleben Öykü Yarismasi’nin ödül töreni gerçeklesecek.

Alleben Öykü Günleri paneline konusmaci olarak, Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar, Prof. Dr. Turan Karatas, Prof. Dr. Abdullah Harmanci, Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Sabri Genç, Ali Ayçil, Ethem Baran, Betül Nurata, Resit Güngör Kalkan, Hüseyin Ahmet Çelik, Ali Güney, Sema Bayar, Adige Batur, M. Fatih Kutlubay, Ibrahim Halil Çelik, Muhammet Erdevir katilacak.
Kaynak: İHA