GAÜN'de Teknofest Hazirliklari Basladi

TEKNOFEST 2022’de 3 birincilik olmak üzere toplam 11 ödül alarak yarismalara damga vuran Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ögrencileri, TEKNOFEST 2023 hazirliklarina bir toplanti yaparak basladi. Toplantida konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yumrutas, 2023’te gerçeklesecek olan TEKNOFEST yarismalarina da GAÜN takimlarinin damga vuracaklarini ifade etti.

GAÜN'de Teknofest Hazirliklari Basladi
GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen toplantida konusan TEKNOFEST’ten sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas, “GAÜN ögrencilerinin TEKNOFEST 2022’de 11 ödül alarak, üniversitemizi çok iyi temsil ettiler ve bizleri gururlandirdilar” diyerek, yarismaya katilan tüm ögrencileri tek tek tebrik etti. Önümüzdeki yil gerçeklesecek olan yarismalara daha iyi hazirlanarak GAÜN’e daha fazla ödül kazandirmak istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Yumrutas, “Ögrencilerden gelen sorunlari ve talepleri tek tek not aldik, sorunlarin çözümü için ne gerekiyorsa yapacagiz. Ümit ediyorum ki, TEKNOFEST 2023’e ögrencilerimiz daha sevkle, daha heyecanla ve motive olarak hazirlanacaklar. Ögrencilerimizin fiziksel mekânlarini, atölye, laboratuvar ve malzeme ihtiyaçlarini hizli bir sekilde halledip TEKNOFEST 2023’e de damga vurmak gibi bir hedefimiz var” diye konustu.

’’ Eskiden fikirlerimiz hayallerimizde kaliyordu’’

1982 yilindan beri GAÜN’de oldugunu ve Türkiye’de oldugu gibi GAÜN’de de geçmis ile bugün arasinda çok farkin oldugunu söyleyen Prof. Dr. Recep Yumrutas konusmasinda sunlari aktardi: “Makine Mühendisligi Bölümü’nden mezunum. Bizim zamanimizda kurumlar vardi ama icraatlari yoktu. Proje nedir, nasil desteklenir ve gerçeklestirilir bilmiyorduk. Imkânsizliklardan dolayi projelerimizi gerçeklestiremiyorduk. Fikirlerimiz hayallerimizde kaliyordu. Fakat o kurumlar suan çok aktif çalisiyorlar, yüzlerce projeye ve milli teknoloji hamlesine destek veriyorlar. Simdi hamd olsun basta bakanliklarimiz olmak üzere, valiliklerden belediyelere kadar diger kurumlarimiz gençlerimize her türlü destegi veriyorlar. Bir mühendisin Türkiye’nin gelecegindeki önemini Selçuk Bayraktar bizlere gösterdi. Dün IHA, SIHA, Kizilelma gibi projeler sadece hayalimizde iken, bugün ülkemizin güvenligi ile ilgili bu projeler hayata geçmis durumda. Bu projeler gerçeklestikçe, gücümüzü görüyorlar, ülkemize yan gözle bakamiyorlar. Dünyada güçlü olmak istiyorsak, sesimizin daha gür çikmasini istiyorsak, çok çalisarak milli teknoloji hamlemizi tamamlamamiz gerekiyor. Her gencimizin de bir Selçuk Bayrak’tar olma potansiyelinin olacagini düsünüyorum. Selçuk Bayraktar olmak, inanmaktan, emek vermekten, yüregini ortaya koymaktan geçiyor. Gençlerimizde de bu suurun oldugunu düsünüyor ve inaniyorum. Gençlerimizin arkasindayiz ve her türlü destegi vermeye haziriz.

GAÜN TEKNOFEST Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Ali Osman Arslan ise elde ettikleri basarilardan dolayi GAÜN’lü ögrencileri tebrik ederek su ifadeleri kullandi: “TEKNOFEST 2022’de Üniversitemizden gençlerimizin talepleri nelerdi, ne kadari karsilanabildi bununla ilgili degerlendirmede bulunmus olduk. Ayrica TEKNOFEST 2023 içinde Gaziantep Üniversitesi iddiali bir sekilde projelerde yoluna devam edecegini yeni projeler gelistirecegini ve basarilarinin sürdürülebilecegini burada görmüs olduk. Üniversite olarak TEKNOFEST ögrencilerimizin yaninda olacagiz. TEKNOFEST 2023’e hazirlanan gençlerimizin TEKNOFEST takimlari için bizlere basvuru yapmasini diliyoruz.”

Konusmalardan sonra ögrencilerden gelen sorulara, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yumrutas, Dr. Ögretim Üyesi Osman Arslan tarafindan cevap verildi.

Kaynak: İHA