Eskisehir Ve Konya Protokolü Mahmudiye'de Bulunan Jeotermal Serada Bulustu

Eskisehir ve Konya’dan protokol heyeti, Mahmudiye’de bulunan sera tesisinde bir araya gelerek inceleme yapti.

Eskisehir Ve Konya Protokolü Mahmudiye'de Bulunan Jeotermal Serada Bulustu
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanan gezi programinda Eskisehir’e gelen heyet, Mahmudiye Ilçesi Ismetpasa Mahallesi’nde bakanligin Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde yapilan Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Programi için kurulan Miracle Tarim Isletmesi’ne ziyaret gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen isletme ziyaretine Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Emekli Müstesar Vedat Mirmahmutogullari, Mahmudiye Kaymakami Esra Aritürk, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs ve Konya Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Ergin katildi.

Isletme ziyaretinde proje hakkinda bilgi vermek amaciyla gerçeklestirilen sunumda tarimsal üretimde yüksek teknolojinin ve yenilenebilir enerjinin bir araya getirildigi, santiye olarak özel sektöre ait Türkiye’nin en büyük sera kent projesinin burada gerçeklestirildigi vurgulandi. Ayrica bu tesisin Türkiye’nin tarimsal üretim için kullanilan ve özel sektöre ait olan sürdürülebilir bio döngüsel ekonomiyi hedefleyen en büyük ruhsat alanli sera kent oldugu dile getirildi.

Öte yandan söz konusu alanda 12 ay boyunca üretime imkan saglayan yaklasik bin dönüm seraya yetecek kadar sicak su potansiyelinin bulundugu; bu sebeple de yerli ve yabanci yatirimcilarin bu projeye ilgisinin yogun oldugu belirtildi. Yapilan sunumun ardindan yeni yapilan ve modernize edilen sera kent alaninda incelemelerde bulunularak program sonlandirildi.

Bahse konu sera kent projesine, Tarim ve Orman Bakanligi’nin uygulamakta oldugu Kirsal Kalkinma Destekleri Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Programi çerçevesinde 3 milyon 583 bin TL hibe destegi saglandi.
Kaynak: İHA