Beykoz'da, Avrupali Gençler Ülkelerinin Yöresel Lezzetlerinin Rüzgarini Estirdi

Beykoz Belediyesi, Avrupa Birligi Erasmus+ Gençlik Degisimi Programi çerçevesinde hibe aldigi “Take a Step Into Organic Life” (Organik Yasama Sen De Bir Adim At) Projesi’yle 5 ülkeden 48 genci, Beykoz’un yesil dogasinda organik yasamla bulusturarak Beykoz’da birçok etkinlige katilimini sagladi. Bir süredir projelerde yer alan gençler, ülkelerinin yöresel yemeklerini hazirlayarak katilimcilara sundu.

Beykoz'da, Avrupali Gençler Ülkelerinin Yöresel Lezzetlerinin Rüzgarini Estirdi


Beykoz Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Take a Step Into Organic Life” Projesi’yle Fransa, Letonya, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz’den gelen misafir gençler, 19-27 Ekim tarihleri arasinda Beykoz’da yasitlariyla birçok projeyi yerinde görerek deneyimlendi. 26 Ekim’de ise proje çerçevesinde Beykoz Üniversitesi’nin ev sahipliginde ve gastronomi bölümü ögrencilerinin destekleriyle kendi ülkelerine ait geleneksel yemekleri organik ürünlerle pisirip tadima sundular. Ülkelerinin yöresel lezzetlerini asçilar esliginde yapan gençler hazirladiklari yemekleri ögrencilere sundu.

“Amacimiz organik yasam, kent tarimi ve saglikli tarim uygulamalarini kitlelerle bulusturmak”

Beykoz Belediyesi Avrupa Birligi Dis Iliskiler Uzmani Filiz Öner Mantas, “Beykoz Belediye baskanligi olarak ulusal ajansa Erasmus Plus gençlik çerçevesinde yazdigimiz bir projeydi. Projemizin ismi “Take a Step Into Organic Life”. Amacimiz zaten yapmakta oldugumuz organik yasam ve kent tarimi, saglikli tarim uygulamalarini daha genis kitlelere bulusturmak, Avrupa’da ki yasitlariyla tanistirmak ve Avrupa’daki gençlerin ne tür aktivitelerde bulundugunu bizlere aktarmalarini amaçliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA