Baskent'te Cumhuriyet'in 99'Uncu Yilina Özel Sergi

Ankara’da Cumhuriyet’in 99’uncu yilina özel “99 Nefer Bir Sanli Bayrak” sergisi düzenlendi.

Baskent'te Cumhuriyet'in 99'Uncu Yilina Özel Sergi
Ankara’da Cumhuriyet’in kurulusunun 99’uncu yildönümü dolayisiyla Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda “99 Nefer Bir Sanli Bayrak” adli resim sergisi açildi. Selahattin Ömer, Ibrahim Çalli, Avni Lifij, Sabri Akça ve Ülkü Uludogan’in tablolarin yani sira Türk bayragi temasinin islendigi resim ve kil rölyef çalismalarinin yer aldigi serginin açilisinda konusan Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas, Cumhuriyet’in 99’uncu yilina özel 17 eseri bir araya getirerek önemli bir gün yasadiklarini ifade etti.

Odabas, “Cumhuriyetimizin 99. yilini biz Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Kütüphaneler ve Yayinlar Genel Müdürlügü olarak Milli Kütüphanemizin koleksiyonunda bulunan birbirinden degerli eserlerle kutlamayi amaçladik. 7 tane çok ünlü ressamimizdan 17 tane resim sergiledik. Sergiyi orijinal kilan özelliklerden biri de bakanligimiz çalisani olan ressam Elçin Sahal Oskay ve heykeltiras Özkan Kaplan tarafindan yapilan performanslarla bir tablo ve rölyef çalismasi yaptik. Milli Kütüphane’nin kullanicisi olan ögrencilerimiz ve personellerimizin katkisiyla 99 kisinin emegiyle bir bayrak tablosu çikti” diye konustu.

Kültür ve Turizm Bakanligi resim sanatçisi Elçin Sahal Oskay ise, “Katilimcilar ve çalisma arkadaslarimla beraber 3 gün süren performans çalismasi ile sanli Türk bayragimizi 99 firça dokunuslariyla beraber resim ve rölyef çalismasiyla tamamladik ve sizlerin begenisine sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Sergiye Kültür ve Turizm Bakanligi resim sanatçilarindan Elçin Sahal Oskay, Özkan Kaplan’in yani sira ögrenciler ve arastirmacilar da katildi.

Kaynak: İHA