Ahira Süt Sagmaya Giden Kiz Akima Kapilarak Öldü

Adana’da 15 yasindaki lise ögrencisi, sabah süt sagmak için gittigi ahirda akima kapilarak hayatini kaybetti.

Ahira Süt Sagmaya Giden Kiz Akima Kapilarak Öldü
Edinilen bilgiye göre olay, saat 06.30 siralarinda Yüregir ilçesi Güzel Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir evde meydana geldi. Iddiaya göre, Nursel Momyak (15) süt sagmak için ablasi Perinaz Ipek (33) ile birlikte bahçedeki ahira indi. Karanlik nedeniyle ablasi, Nursel’den uzatma kablosuna bagli lambayi açmasini istedi. Lambayi eline alip açmaya çalisan kiz akima kapildi. Ablasinin kabloyu prizden çekmesiyle kiz çocugu yere yigildi. Ipek’in çigliklarina uyanan ev sakinleri, yerde hareketsiz yatan Nursel’i otomobille Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alinan Nursel Momyak, doktorlarin müdahalelerine ragmen kurtarilamadi.

Nursel Momyak’in yengesi, “Sabaha karsi ablasiyla birlikte süt sagmak için inmis. Lambayi açarken akima kapilmis. Ablasi da kurtarmak için tutmus ama hemen uzatma kablosunu prizden çekmis. Kurtaramadilar. Bugün okulda sinavi vardi. Gece boyunca ders çalismisti. Çok iyi bir ögrenciydi” diye konustu.

Nursel Momyak’in cansiz bedeni, otopsi için Adana Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA