Kagithane'de 'Köpege Cinsel Istismar' Davasinda Saniga Yeniden Beraat

Kagithane’de bir köpege cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla yargilanip beraat eden sanik, bozma kararinin ardindan yeniden yargilandigi davada da beraat etti.

Kagithane Hamidiye Mahallesi Nar Sokak’ta 2014 yilinda meydana gelen olayda, sanik H.Y.’nin ‘Nilay’ adli köpege cinsel istismarda bulundugu iddia edilmis ve sanigin kapatilan Istanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesince yargilandigi davada, ‘hayasizca hareketlerde bulunma suçundan’ islediginin sabit olmadigi, ‘haksiz yere sahipli hayvani öldürme, ise yaramayacak hale getirme’ suçlarindan ise suçun unsurlari olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verilmisti. Yerel mahkemenin kararini inceleyen Yargitay bu karari bozmus, bozma ilaminda ise güvenlik kamerasi görüntülerinde bilirkisi tarafindan inceleme yapilmasi gerektigi ve Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukatlarinin davaya katilma hakki bulunmamasina karsin davaya katildigi gerekçe gösterilmisti. Bozma kararinin ardindan Istanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesince yeniden görülen dava karara baglandi. Durusmaya sanik H.Y. katilmazken, taraflarin avukatlari salonda hazir bulundu. Durusmada müsteki avukatlar, söz konusu kamera görüntülerinin durusma salonunda tekrar izlenmesini talep etti.

Yeniden beraat etti

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin söz konusu kamera görüntülerindeki kisinin kendisi olmadigini beyan ettigini, konuya iliskin alinan raporda ise ‘köpegin anal bölgesinin normal konumda oldugu, bölge muayenesinde ise zorlama ya da darbeye dayali bir duruma rastlanmadigi’ ifadelerine yer verildigini belirtti.

Açiklanan mütalaada sanigin üzerine atili suçlari islediginin sabit olmamasi gerekçesiyle beraatina karar verilmesi talep edildi.

Kararini açiklayan mahkeme, sanigin atili suçu isledigine dair yeterli ve inandirici deliller elde edilemedigi gerekçesiyle beraatina hükmetti.
Kaynak: İHA