Evinde Ölü Bulunan Gamze'nin Ailesinden 5 Kisi Serbest Birakildi

Bodrum’da yataginda ölü bulunan Gamze Sakallioglu’nun ölümüne iliskin annesi, babasi ve ablasiyla birlikte gözaltina alinan 9 kisiden abisi, yengesi, amcasi, kuzeni ve enistesi olmak üzere 5’i mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Evinde Ölü Bulunan Gamze'nin Ailesinden 5 Kisi Serbest Birakildi


Olay, 24 Ocak’ta Mazi Mahallesi Çocuk Mezarligi mevkisindeki evinde yasandi. Ailesi ile birlikte yasamini sürdüren 17 yasindaki lise ögrencisi Gamze Sakallioglu, yataginda annesi tarafindan ölü bulundu. Otopsi sonucunda Gamze’nin boyun kemiginde kirik tespit edilmesi üzerine anne ve babasi gözaltina alinarak adliyeye sevk edildi. Yürütülen sorusturma kapsaminda yakinlarinin da ifadesi alindi. 4 çocuklarindan en küçügünün esrarengiz bir sekilde ölü bulunmasi nedeniyle gözaltina alinip adliyeye sevk edilen anne Turcen ve baba Mehmet Halil Sakallioglu, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne ve baba, aylar sonra adli kontrolle serbest kaldi. Çift, cezaevinden çiktiktan sonra ulusal bir televizyon kanalinda yayinlanan programa çikarak çocuklarinin katilinin bulunmasini istedi.

Aylarca programa katilan Sakallioglu çifti, dün yeniden gözaltina alindi. Yeni deliller sonucu anne Turcen ve baba Mehmet Halil Sakallioglu hakkinda gözalti karari çikarildi. Çift, programdan sonra gözaltina alindi. Sakallioglu çifti Bodrum’a getirilerek saglik kontrolünden geçirildikten sonra karakola götürüldü. Sakallioglu çifti ile birlikte maktulün agabeyi M.S., yengesi N.S., amcasi E.S., kuzeni G.S., ablasi F.K. ile enistesi D.K. ve cinayet ilgili R.K. gözaltina alinmisti. Bugün Gamze’nin abisi M.S., amcasi E.S., yengesi N.S., kuzeni Y.S., enistesi D.K. adliyeye getirildi.

Mahkemeye çikan 5 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Maktulün, annesi, babasi ve kiz kardesinin ise jandarmada gözaltinda oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA