Biden, Covid-19'A Karsi 5'Inci Doz Asisini Yaptirdi
ABD Baskani Joe Biden, Covid-19’a karsi 5’inci kez asi yaptirarak, halka asi olmalari çagrisinda bulundu.

ABD’de 1 milyondan fazla kisinin Covid-19 nedeniyle öldügünü hatirlatan Biden, "Bu hastaliktan ölenlerin sayisini azaltmak için artik çok sey yapabiliriz. Asilarimiz var, tedavilerimiz var. Bunlarin hiçbiri siyasetle ilgili degil. Bu senin sagligin ve sevdiklerinin sagligiyla ilgili" ifadelerini kullandi.
Daha fazla ilerlemeye ihtiyaç oldugunu söyleyen Biden, halki bu ayin sonuna kadar asilarini olmaya çagirdi.
Beyaz Saray tarafindan geçtigimiz hafta yapilan açiklamada, ABD’de 20 milyon kisinin güncellenen Covid-19 asisi yaptirdigi belirtilerek, söz konusu asiyi sadece 5 yaslidan 1’inin yaptirdigi ifade edildi.
ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre ise, ABD haftada 260 bin 808 yeni vaka ve 2 bin 566 ölüm rapor ediliyor.
