Zelenskiy'den Kirli Bomba Iddialarina Tepki Açiklamasi 'Bunun Anlami Ruslarin Zaten Bunlari Hazirladigidir'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin Ukrayna’nin provokasyon için “kirli bomba” kullanacagi yönündeki iddiasina sert tepki göstererek, “Rusya eger arayip iddiaya göre Ukrayna’nin hazirliklar yaptigini söylüyorsa bunun anlami Ruslarin zaten bunlari hazirladigidir” dedi.



Rusya’nin Ukrayna’nin “kirli bomba” kullanarak kendilerine karsi provokasyon düzenleme plani oldugu yönündeki iddiasina Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy sert tepki gösterdi. Ukrayna’nin düsük güçlü nükleer bombalar kullanarak Rusya’yi kitle imha silahlari kullanmakla suçlayacagina yönelik iddiaya cevap veren Zelenskiy, “Bu savasta akla gelebilecek tüm pisliklerin kaynaginin kim oldugunu biliyorlar. Zaporijya Nükleer Santrali’nde radyasyon tehdidiyle santaj yapanlar kimdi? Kakhovka Hes Baraji’ni ve ünitelerini patlatarak santaj yapan Rus ordusuydu. Fosforlu bomba, yasakli mayinlar ve yasakli silahlar kullanan Rusya’dir. Ukrayna her zaman iyiligin tarafindadir" dedi.



Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu’nun bugün birçok ülkeden mevkidasini telefonla arayarak söz konusu iddiayi dile getirmesine de tepki gösteren Zelenskiy, "Eger biri Avrupa’da nükleer silah kullaniyorsa o da tek bir kisidir. Ve bu kisi az önce Sergey Soygu’ya arama yapmasini emretti. Rusya eger arayip iddiaya göre Ukrayna’nin hazirliklar yaptigini söylüyorsa bunun anlami Ruslarin zaten bunlari hazirladigidir. Artik dünyanin mümkün oldugunca sert tepki vermesi gerektigine inaniyorum. Çünkü bizi ne kadar güçlü desteklerlerse, bu savas ve muhtemel Rus tehditleri o kadar erken sona erecektir" dedi.



Soygu, “kirli bomba” iddialarini mevkidaslari ile görüsmüstü

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakani Sebastian Lecornu ile yaptigi telefon görüsmelerinde Ukrayna’nin “kirli bomba” kullanarak Rusya’ya karsi provokasyon düzenleme plani oldugunu öne sürerek, mevkidaslarini bu konu hakkindaki endiselerini dile getirmisti.
Kaynak: İHA