Sicak Hava Balonlari Ile Soganli Vadisi'ne Ilgi Artti

Kayseri Valiligi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Il Müdürlügü isbirliginde kentin turizmine büyük katki saglayacak Soganli Vadisi’nde çalismalar tüm hiziyla devam ederken, son dönemde yapilan yatirimlarla ’Kapadokya’nin Giris Kapisi’ olarak adlandirilan bölgedeki turist sayisinda büyük artis yasandi. Kültür ve Turizm Il Müdürü Sükrü Dursun, sicak hava balonunun bölgenin turizm degerine büyük bir arti kazandirdigini belirterek, "Baharda Soganli bambaska olacak" dedi.

Sicak Hava Balonlari Ile Soganli Vadisi'ne Ilgi Artti
Vali Gökmen Çiçek’in Kayseri’de göreve baslamasinin ardindan sehirde tarihi ve dogal güzelliklerin bulundugu alanlarda çalismalar hiz kazandi. Hem korumak hem de turizme kazandirmak için yapilan projeler ve devam eden çalismalar sayesinde kentin agirladigi turist sayisi her geçen gün artiyor. Özellikle Yesilhisar ilçesinde bulunan ve ’Kapadokya’nin Giris Kapisi’ olarak adlandirilan Soganli ve Erdemli vadilerinde yapilan çalismalar sayesinde yerli ve yabanci turist sayisinda gözle görülür artis meydana geldi. Bölgedeki çalismalarin devam edecegini aktaran Kültür ve Turizm Il Müdürü Sükrü Dursun, "Ilimiz çok sayida dogal ve tarihi güzelliklere sahip. Birçok noktada il ve ilçe merkezimiz olsun her noktada ayri degerlere sahibiz. Son dönemlerde özellikle Yesilhisar ilçesinde Soganli ve Erdemli’de çesitli çalismalara basladik. Baktiginiz zaman burada Erdemli’de de olsun, Soganli’da da olsun vadinin dogal güzelliklerinin yaninda kaya oyma yapilariyla ön plana çikiyor. Valimiz Gökmen Çiçek özellikle Soganli ve Erdemli olmak üzere ilimizin birçok noktasindaki turizm degerlerine gerçekten deger veriyor ve büyük destekler sagliyor. Soganli’da valimizin göreve basladigi süreçten itibaren çok sayida inceleme yaptik ve oralar için projeler hazirlandi. Su anda valiligimiz ve büyüksehir belediyemiz isbirliginde orada çalismalar basladi.

Soganli’da baslayan çalismalar çok çesitli. Meydan düzenlemesi, yürüyüs yollari ve Azize Barbara ’Tahtali Kilise’ olarak adlandirdigimiz yapida da çalismalar gerçeklestiriliyor. Su an hepsinin ihalesi yapildi, çalismalar basladi, hatta belli bir asamaya geldi" ifadelerini kullandi.

"Çalismalar bittiginde ilgi daha da artacak"

Su ana kadar yapilan çalismalarin meyvesini verdigini ve gün geçtikçe ilginin daha da artacagini aktaran Dursun, "Biz söyle diyoruz; ’Baharda Soganli bambaska olacak’. Bahari beklemeden yaptigimiz çalismalar gerçekten meyvesini vermeye basladi.

Ilgi çok artti, çok sayida misafir özellikle Soganli’ya yöneldi. Farkli ülkelerden çesitli misafirler geliyor. Sehrimizden ve sehir disindan gelen misafirlerimiz de Soganli’ya çok ilgi göstermeye basladi.

Bunlar bizi mutlu ediyor ama diyoruz ki restorasyon çalismalari bittiginde bölgeye olan ilginin daha da çok artacagini biliyoruz. Bu da yapilan çalismalarla bunu açik ve net bir sekilde gösteriyor. Çünkü daha önce gelen ziyaretçi sayimiz ile su an gelen ziyaretçi sayimiz arasinda çok sayida bir artis var. Hem gözle de görülüyor hem esnaflar özellikle hafta sonu yer kalmadigini söylüyor. Bu açidan gerçekten çalismalar hem iyi gidiyor hem ilgi de güzel. Daha çok tanitima girecegiz, tanitim arttikça ilginin daha da artacagini biliyoruz" dedi.



"Güzelliklerimizin turizme kazandirilmasi öncelikli hedefimiz"

Kentte bulunan dogal güzelliklerin turizme kazandirilmasi amaciyla birçok bölgede çalismalarin hiz kesmeden sürecegini ifade eden Dursun, "Erdemli Vadisi’nde de valiligimiz ve belediyemiz isbirliginde çalismalara baslanildi. Yürüyüs yollari yapiliyor, projeleri de hazir. Suanda ihale sürecinde, yakinda insallah uygulanmaya baslandiginda ayni Soganli gibi Erdemli’ye de ilginin artacagini düsünüyoruz. Bunun gibi birçok noktada çalismalarimiz devam ediyor. Incesu merkezinde Merzifonlu Karamustafa Pasa’nin yaptirmis oldugu büyük bir külliye var. Külliyede de çesitli düzenlemeler yapildi. Arastadaki yapilarin temizligi yapilarak hizmete açildi. Bunun yani sira Örensehir dedigimiz yerde mozaik yapi kalintisinda çalismalarimiz devam ediyor. Iyi bir asamaya geldi, yakinda orada da çalismalar tamamlandiktan sonra ziyaretçiye açildiginda gerçekten güzel bir destinasyon olacagini düsünüyoruz. Incesu Kilisesi’nde yapilan restorasyon çalismalari devam ediyor. Oranin duvar resimlerinde konservasyon çalismalari yapiliyor. Bütün çalismalar birlikte ele alindi ve yakin zamanda orasi tamamlandiginda çok sayida ziyaretçi agirlayacagimiz noktalardan birisi olacak. Yahyali’da Kapuzbasi Selaleleri ve diger selalelerde çalismalar devam ediyor. Erciyes’imiz iyi noktada, kisin kayak turizmi açisindan dünyada önemli merkezlerden birisi. Her yil orada dünyanin çesitli yerlerinden gelen misafirleri agirliyoruz. Kültür alanlarimizin ve diger alanlardaki dogal güzelliklerimizin turizme kazandirilmasi ve daha çok ziyaretçinin agirlanmasi öncelikli hedefimiz" diye konustu.

Kültür ve Turizm Il Müdürü Sükrü Dursun, bu yil Soganli Vadisi’nde uçuslara baslayan sicak hava balonlarinin bölgenin turizm degerine büyük katki sagladigini da sözlerine ekleyerek, "Biliyorsunuz sicak hava balon uçuslari Soganli’da bu yil basladi.

Suanda uçuslar, havalarin elverisli oldugu günlerde devam ediyor. Neredeyse her gün balon kalkiyor orada. Iyi de bir ilgi var. Bölgenin turizm degerine büyük bir arti kazandiriyor. O açidan balon turizmi gerçekten önemsedigimiz turizm degerlerindendir" dedi.

Kaynak: İHA