Nazillili Sanatçilar Eserleriyle Salda'yi Anlatti

Aydin’in Nazilli ilçesinden "Türkiye’nin Maldivleri" olarak bilinen dünyaca ünlü Salda Gölü’nde düzenlenen festivale katilan sanatçilar eserleriyle Salda’yi anlatti.

Nazillili Sanatçilar Eserleriyle Salda'yi Anlatti
Burdur Valiligi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Yesilova Kaymakamligi, Yesilova Belediyesi ve Ege Sanat Birligi tarafindan organize edilen 1. Yesilova Salda Geri Dönüsüm, Çevre ve Sanat Çalistayi sona erdi. 5 gün süren festival ve çalistaya katilan Ege Sanat Birligi üyelerinden Nazillili sanatçilar Gül Soyal Ar, Cemile Kurt, Semra Konuk, Sabahat Özen ve Hediye Akoglu, Ege Sanat Birligi Baskani Nurettin Ataman ve diger üye sanatçilarla birlikte atik materyallerden yaptiklari eserlerle Salda’yi anlattilar. Salda’nin NASA arastirmalarina göre Mars’in yapisal özelliklerini barindiran dünyadaki iki yerden biri oldugunu ifade eden Ege Sanat Birligi Baskan Yardimcisi Gül Soyal Ar, “Bu yil ilki düzenlenen çalistaya Ege Sanat Birligi üyeleri olarak yogun katilimla dahil olduk. Bizim de organizeye dahil oldugumuz bu önemli uluslararasi çalistay ile Salda’nin dogal yapisi ve güzelligiyle dünyanin incisi konumunda oldugunu vurguladik. Ülkemizin birçok yerinden ve yurt disindan gelen sanatçi dostlarimizla geri dönüstürülmüs atiklar sanatçi dostlarimizin yetenekli ellerinden kalici sanat eserlerine dönüstü. Burdur Valiligimizin de destegi ile olusturulacak alanda sergilenecek olan bu eserlerle farkindalik olusturacagiz. Maçimiz, Salda Gölü’nün dogal yapisinin ve dogal hayatinin korunmasi, gelecek nesillere aktarilmasi üzerine farkindalik olusturmaktir. Bu çok degerli dogal hazinemizin tüm dogal varliklari ve güzelliklerinin korunmasi amaciyla hep birlikte çalismaktayiz. Nazillili sanatçilar olarak bu degerli mirasimiza sahip çikmak amaciyla atik materyallerden elde ettigimiz onlarca eseri Salda için kazandirdik. Ege Sanat Birligi Baskanimiz Nurettin Ataman ve çok degerli yelerimizin de isbirligi ile çok güzel bir etkinlige daha imza attik” dedi.



Nazilli’de etkinlikler de planlaniyor

Çok sayida sanatsal etkinligin de hazirliklarini sürdürdüklerini ifade eden Gül Soyal Ar, “Ileriki tarihlerde Nazilli için gerçeklestirecek oldugumuz projelerle ilgili fikir alisverisinde bulunduk. Geçtigimiz yil Karacasu’da gerçeklestirdigimiz 1. Uluslararasi Kirmizi Eller Çömlek ve Sanat Çalistayi ve Nazilli Tuvale Düsen Ates Sergisi ile çalismalarimiz hiz kazanirken, önümüzdeki dönemde hayata geçirecegimiz projelerle de dogaya, kültüre ve sanata olan destegimiz sürecek. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Çalistay, Burdur Valisi Ali Arslantas, Yesilova Kaymakami Erdem Yenisoy, Yesilova Belediye Baskani Mümtaz Senel, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr.Adem Korkmaz, Ege Sanat Birligi Üyeleri, davetliler ve vatandaslarin katilimi ile gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA