Izmir Yerel Tohum Derneginde Selma Ay Güven Tazeledi

Izmir Yerel Tohum Dernegi Olagan Genel Kurul Toplantisinda tek listeyle yapilan seçimlerde Selma Ay güven tazeleyerek yeniden dernek baskani seçildi.

Izmir Yerel Tohum Derneginde Selma Ay Güven Tazeledi
Izmir Yerel Tohum Dernegi Olagan Genel Kurul Toplantisi, Çesme Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan genel kurul toplantisinda, divan baskanligina Bülent Tanriögen, divan üyeliklerine de Serap Çetmeli ve Çigdem Toker seçildi.

Dernegin faaliyet raporunu okuyan Selma Ay, “Biz çok kiymetli bir dernegiz. Yerel tohumlarin ehil ellerde temiz toprak, temiz hava, temiz su ile bulusturularak dogal tarim yöntemleri ile üretilmesi, çogaltilmasi gelecek nesillere aktarilmasi dernegimizin baslica amaçlari arasindadir" dedi.

Türkiye’de yaklasik 10 bin yildir tarim yapildigini belirten Ay, "Ilgi gerçekten çok fazla. Pek çok üretici ile etkilesimdeyiz. Internetten tohum takasi veya gönderimine karsiyiz. Yüz yüze konusarak, bir araya gelip sohbet ederek, bölgeyi taniyarak tohum takasi yapmak istiyoruz. Gittigimiz yöreye göre yetisebilecegini düsündügümüz tohumlari paylasmaya gayret ediyoruz" diye konustu.

Faaliyet raporunun genel kurul tarafindan kabul edilmesinin ardindan, denetim raporu ve tahmini bütçe okunarak kabul edildi.

Olagan Genel Kurul’da seçimlere tek liste ile girilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Selma Ay, Sabise Suna Tamer, Gürbüz Horozoglu, Sengül Yavuz, Necmi Ertenü seçildi.
Kaynak: İHA