Belçika'da COP27 Öncesi 'Iklim Degisikligi' Protestosu

Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi (COP27) öncesi Belçika’nin baskenti Brüksel’de binlerce kisi iklim degisikligine dikkat çekmek için protesto düzenledi.

Belçika'da COP27 Öncesi 'Iklim Degisikligi' Protestosu


Aralarinda Greenpeace, Dünya Dogayi Koruma Vakfi (WWF) gibi uluslararasi çevre örgütlerinin olusturdugu “Iklim Koalisyonu” Belçika’nin baskenti Brüksel’de iklim degisikligine dikkat çekmek için protesto düzenledi.

Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi (COP27) öncesi düzenlenen protesto, yerel saatle 13.00’te Brüksel’deki Kuzey Tren Gari’nda basladi.

Göstericiler, Avrupa Birligi’nin kurumlarinin bulundugu Schuman Meydani’ndan geçerek Parc Cinquantenaire’e dogru yürüdü.

Ülkenin önde gelen tarim sendikasi FUGEA’nin da destek verdigi protestoda, iklim degisikliginin tehlikeli boyutlarda oldugu, AB ve uluslararasi kurumlar ile hükümetin bu konuda acilen tedbirler almasi gerektigi mesajlari verildi.

Göstericiler, "Iklimi degil, politikayi degistirin", "B Gezegeni yok", “Iklim için adalet istiyoruz’’ sloganlari atti.

“Enerji krizini gida krizi izleyecek”

Iklim Koalisyonu Baskani Nicolas Van Nuffel yaptigi konusmada, “Evlerin izole edilmesi için devlet acilen destek vermelidir. Çiftçiler de bugün burada onlara da acilen destek verilmeli aksi halde enerji krizini gida krizi izleyecek” dedi.

Iklim Koalisyonu ayrica, araçlarin karbon salinimin engellenmesi ve enerji sirketlerinin asiri kar etmesinin önlenmesi konularinda adimlar atilmasini talep ediyor.

Polisin genis güvenlik önlemleri aldigi gösteri, olaysiz sekilde sona erdi.

COP27 Misir’da yapilacak

COP27, 6-18 Kasim tarihleri arasinda Misir’in Sarm El-Seyh sehrinde yapilacak.
Kaynak: İHA