Baskan Asgin'dan TTB Baskani Fincanci'ya Tepki

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Türk Tabipler Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci’nin Türk Silahli Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla itham ettigi açiklamalarina tepki göstererek, “Tabipler Odasi kapatilsin yerine leblebici dükkani açilsin. Gerçekten çok daha güzel hizmet edecegini düsünüyorum” dedi.

Baskan Asgin'dan TTB Baskani Fincanci'ya Tepki
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Hitit Üniversitesi ile Çorum Aile Hekimleri Dernegi isbirliginde düzenlenen Hitit Günesi Aile Hekimligi Kongresi’ne katilan doktorlarla Çorum Odasi Gençlik Kampi’nda bir araya geldi. Burada bir konusma yapan Baskan Asgin, TTB Baskani Fincanci’nin açiklamalarini sert bir dille elestirdi.

“Türk Tabipler Birligi Baskani’nin açiklamalariyla ilgili konusmazsam içime dert olur” diyen Asgin, “Bu milletin degerleriyle büyüyen, beslenen bu milletin okullarinda okuyan, bu milletin çiftçilerinin, yoksullarinin vergileriyle hayatta kalip sonra bir noktaya gelip sonra tepeden bakarak insanlari karinca gibi görüp terör örgütlerinin pesine düserek tarihin en sanli ordusuna kimyasal silah kullaniyor iftirasini atmak çok basit bir sekilde alçakliktir. Bunu net sekilde ifade ediyorum” dedi.

Bu açiklamaya Çorum Tabipler Odasi ve tabiplerin tepki gösterdigini hatirlatan Asgin, “Bu açiklamalari yapan, bu topraklarin degerlerine bagli beslendigi kaynaklara inanmis güvenmis, ordusuna, milletine inanmis güvenmis birilerinin hesabi içerisinde olmayan tüm tabiplerimize de selam olsun diyorum. Onlarin hepsinin yolu aydinlik ve açik olsun. Onlarin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu tür açiklamalar yapilirsa bir önerimiz var bu tür ihanet dolu açiklamalar yapilmaya devam ederse o oda kapanmali yerine leblebici dükkani açilmali. Çorumlular olarak önerimiz bu. Oda kapansin yerine leblebici dükkani açilsin. Gerçekten çok daha güzel hizmet edecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA