55 Yasinda Üniversite Hayaline Kavustu

Babasinin rahatsizligi nedeniyle genç yasta babasina bakmak için Almanya’ya giden ve üniversite hayalleri suya düsen Mehmet Kocagöl 55 yasinda hayaline kavustu. Çocugu yasindaki gençlerle üniversite siralarinda okuyan Mehmet Kocagöl hayaline kavusmanin mutlulugunu yasiyor.

55 Yasinda Üniversite Hayaline Kavustu
Aksaray’da liseyi bitirdikten sonra Almanya’da yasayan babasina bakmak için yurtdisina giden Mehmet Kocagöl (55) çok istedigi üniversiteyi okuyamadi. Lise mezunu olarak gittigi Almanya’da babasinin bakimini üstlenen Kocagöl 1987 yilinda evlilik için Aksaray’a dönerek dügününün ardindan yeniden babasi için Almanya’ya döndü. Babasinin bakimina devam eden Kocagöl, 2004 yilinda babasinin vefatinin ardindan ailesiyle hayatini gelistirmeye basladi.

32 ve 35 yasinda kiz ve erkek çocugu babasi olan Mehmet Kocagöl çocuklarinin da evlenmesinin ardindan kendi hayalleri için çalismaya basladi.

En büyük hayali üniversite okumak olan Kocagöl, 4 torun sahibi olduktan sonra memleketi Aksaray’a dönerek Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne kaydini yaptirdi. Yillar sonra üniversite hayaline 55 yasinda kavusan Mehmet Kocagöl simdi çocuklarindan bile küçük olan gençlerle ayni sirayi paylasarak üniversite egitimi aliyor.

“En büyük hayalim üniversite okumakti”

Yasadigi egitim mutlulugunu anlatan Mehmet Kocagöl, üniversite egitiminin en büyük hayali oldugunu belirterek, “Okumak benim için önemli bir arzuydu, çok istiyordum, en büyük hayalimdi. O günkü sartlarda ve imkanlarda maalesef buna imkan yoktu. Ancak bu imkan simdi olabildi, kendime bu imkani simdi verebildim. Hayallerime kavustum. Daha da hayallerim var ve bundan sonra siralama devam edecek” dedi.

Babasinin yurt disinda olmasi ve rahatsizlanmasi nedeniyle üniversite hayallerinin suya düstügünü anlatan Kocagöl, “Babam Almanya’ya yalniz gitmisti. Babam rahatsizlandi ve hastaligi vesilesi ile bende Almanya’ya gittim orada kaldim. Dolayisi ile üniversiteyi okuma imkanim maalesef olmadi. Bu benim yapmak isteyip de yapamadiklarim arasinda olan bir eksigim. Ancak bu zamanda uygun oldu. Simdi kendime bir imkan verdim ve insallah bunu tamamlayip basaracagim. Degisik bir duygu. Genç arkadaslarla beraberiz. Ben de pozitif ruhlu bir insan olarak arkadaslarla gayet güzel iliskiler içerisindeyiz. Saygi ve sevginin oldugu her yerde her zaman anlasmak, konusmak, birlikte bir seyler yapabilmek elbette mümkün” diye konustu.



“Egitim ve ögrenmenin yasi yoktur”

Egitim aldigi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ögretim Görevlisi Hukuka Giris Dersi hocasi Erdem Baysal (35) ise okumanin yasi olmadigini belirterek, “Egitim ve ögrenmenin yasi yoktur. Bunun canli örnegini biz Mehmet bey ile yasamis olduk. Benim egitimcilik hayatimda kendi yasimdan büyük ilk ögrencim. Ama algi düzeyi çok yüksek, siyaset ve kamu yönetimi ögrencilerimizin bu seneki profilleri oldukça yüksek. Iyi bir tartisma, yorumlama ortami var. Mehmet beyin de derslere ilgisi, alakasi çok çok iyi. Bu da genç arkadaslarimiza önemli ölçüde motivasyon sagliyor. Bundan dolayi sunu söylemek isterim ki, keske her yasta ögrencimiz 2.3. üniversitelerini bitirebilseler. Üniversite genellikle gençler açisindan karakterlerin sekillendigi ve geri kalan hayatlarinin dönüm noktasi olan çaglar olarak görülse de ilerleyen yaslar açisindan da ilerleyen yaslarin tadini çikarabilecekleri bir evre. Burada sosyokültürel ortami görmeleri önemli ölçüde onlara katki saglayacaktir, fayda saglayacaktir. Gelmelerini bekleriz, isteriz, tavsiye ederiz. Onlar için de degisik bir deneyim olur” ifadelerini kullandi.

“Babam yasindaki biriyle ayni sinifta olmak farkli bir deniyim”

ASÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 1. sinif ögrencisi Mert Can Aydogan (23), “Babam yasinda birisiyle ayni sinifta olmak açikçasi farkli bir deneyim. Kendisiyle hem sinif olarak baba ogul iliskimiz var. Biz kendilerine ders noktasinda yardimci oluyoruz, o bize hayat tecrübelerini aktariyor. Okulda aldigimiz egitimlerden ziyade Mehmet agabeyinde kendi hayatindaki tecrübeleri sayesinde gerçekten bizim için de güzel bir gelisim olduguna inaniyorum. Kendisine egitim hayatinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA