150 Çesit Nostaljik Gazoz Ile Çocukluk Hayalini Gerçege Dönüstürdü

Baba meslegi olan konfeksiyon isini birakip, Türkiye’nin dört bir yanindan yaklasik 150 çesit gazoz tedarik eden Yusuf Akin, Izmir’de çocukluk hayalini gerçege dönüstürdü. Tarihi Kemeralti Çarsisinda yaklasik 10 yil önce gazoz dükkani açan Akin, “Artik tam anlamiyla eskiye dönüs olmasa da hayal etmesi bile güzel oluyor” dedi.

150 Çesit Nostaljik Gazoz Ile Çocukluk Hayalini Gerçege Dönüstürdü
Izmir’in Konak ilçesinde 1980 yilindan beri Tarihi Kemeralti Çarsisi’nda çesitli is kollarinda çalisan Yusuf Akin (47), son olarak babasiyla birlikte özel terzilik yapiyordu. Konfeksiyon isinin artik eski tadinin kalmamasi ve degismesi üzerine yaklasik 10 yil önce çocukluk hayali olan gazoz dükkani açan Akin, çocuklugunu hatirlamak isteyen herkesin gazoz içmeye geldigini söyledi.

Akin, “2015’ten beri bu isle ilgileniyorum. Herkes gazoz içti bu ülkede. Herkes çocuklugunda gazozun degerini, gazozun ne oldugunu çok iyi biliyor” diye konustu.



Türkiye’nin dört bir yanindan 150 çesit gazoz

Akin, raflarda bulunan 150 çesit gazozun yerel ve nostaljik olduguna vurgu yapti. Ülkenin dört bir yanindan gazoz çesitlerini zorlu yollarla tedarik ettigini dile getiren Akin, "Gazozlari satmak isin kolay tarafi tedarik edip, bu çesitlere ulasabilmek çok zor. Bazi müsterilerimiz ne içebilirim diye düsünürken saatlerdir oturup izledigini bilirim. Birden fazla alip evine tasiyanlar da var, çünkü hasret kalmis insanlar. Bu ürünlerde glikoz, misir surubu ve laktoz kesinlikle yok. Seker pancarindan yapilir, mideyi rahatlatan ürünlerdir. Gazozlarin 15-20 çesidini birkaç arkadasimizla birlikte tedarik zinciri gibi yapmaya çalisiyoruz. Digerlerini firmalari zorlayarak, sürekli arayarak tedarik etmeye çalisiyorum veya baska sehirlerde olan arkadaslarimdan göndermelerini istiyorum. 150 çesit gazozu burada toplayip satmak çok zor is. Kolay gibi gözükse de en çok zorlandigim is tedarik etmek” dedi.



“Artik eskiye dönüs olacagini sanmiyorum ama onun hayali bile yetiyor”

Sadece bu yil 40 ilden gazoz isini yapmak için kendisinden yardim istediklerini söyleyen Akin, “Bana ulasan arkadaslara ben elimden geleni yapmaya çalisiyorum. Ticari tarafinda degilim, nostalji ve insanlarin eskiye dönüsü için elimizden geleni yapiyoruz. Insanlara bakiyorum gerçekten çok güzel dönüsler var. Insanlar sadece burada gazoz içip gazozu hatirlamiyor, eskiyi hatirliyor, eskiden nelerimiz vardi onu hatirliyor. Artik eskiye dönüs olacagini sanmiyorum ama onun hayali bile yetiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA