Jorge Da Cappadocia Filminin Galasi Kapadokya'da Yapildi

Kapadokyali bir asker olan Aziz George’nin hayatini konu alan "Jorge da Cappadocia" filminin gala gösterimi Kapadokya’da yapildi.

Jorge Da Cappadocia Filminin Galasi Kapadokya'da Yapildi


Nevsehir’in Göreme beldesinde bulunan Perili Ozanlar Vadisi’nde düzenlenen gala gösterimine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel’in yani sira filmin yapimci ve yönetmeni ile oyunculari katildi.

Filmin bir çok sahnesinin çekimleri, Brezilya’dan Cesgranrio Foundation adli yapim sirketi tarafindan 2019 yilinda Kapadokya bölgesinde yapildi. Filmin gala gösterimi öncesinde davetliler filmin çekim sahnelerinin yer aldigi fotograf sergisini gezdi.

’16 ülkede gösterime girecek"

3. Yüzyilda Roma Imparatoru Deocletianus’un emriyle ilk Hristiyanlara iskence yapilmasini ve Kapadokyali kahraman bir asker olan George’un (Aziz George) hayatini konu alan filmin gala gösteriminde Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel gazetecilere açiklamalarda bulundu. Vali Becel, “Bugün güzel bir etkinlige ev sahipligi yapiyoruz. Çekimleri 2019 yilinda gerçeklestirilen ancak pandemi nedeniyle gösterime giremeyen Jorge da Cappadocia filminin galasini gerçeklestirdik. Kapadokya galasindan sonra da Brezilya’da da bir gala programi yapilarak 2023 yilinda, 16 ülkede gösterime girecek” dedi.

Kapadokya’da dogup büyüyen bir Roma askerinin hayat hikayesinin anlatildigi sinema filmi olan Jorge da Cappadocia filminde bölge halkinin da rol aldigini söyleyen Vali Becel, “Kapadokya dünyanin bir çok ülkesinden ziyaretçi alan bir bölgeyiz. Bu filmin gösterime girmesinden sonra Latin Amerika’dan gelecek ziyaretçilerimizin sayinin artmasini bekliyoruz” seklinde konustu.



"Kapadokya dünya üzerindeki en güzel cografya diyebilirim"

Filmin Yönetmeni ve basrol oyuncusu Alexandre Machafer’de açiklamasinda “Kapadokya’da film çekmek çok güzel ve etkileyiciydi. Her geldigimde çok etkilendim. Burada film çekmekten çok mutlu oldum. Kapadokya dünya üzerindeki en güzel cografya diyebilirim” ifadelerini kullandi. Filmin gösteriminden sonra yönetmeni ve bas rol oyuncusu basta olmak üzere filmde rol alan sanatçilara plaket takdim edildi.

Filmin Konusu

Kapadokya’da kayada yasam, nesiller boyunca devam etmis daha sonraki yüzyillarda hem inzivaya çekilen kesisler, hem de manastir hayati yasayan koloniler için uygun bir ibadet yeri olmus. Kapadokya Bölgesi’nde en çok resmedilen azizlerin basinda gelen Georgios’un M.S. 3. yüzyilda zengin bir ailenin çocugu olarak Kapadokya’da dogduguna inaniliyor. Küçük yasta iken asker babasinin ölümü üzerine annesi ile Filistin’in Lydda sehrine yerlesirler. Yirmili yaslarda o dönemin imparatorlugu Iznik’e giderek Imparatorun en iyi askerlerinden biri olarak taninan babasinin referansi ile Roma ordusuna kabul edilir. Kisa sürede binbasi rütbesine terfi ederek Imparator’un gözde askerlerinden olur. Annesi gibi Hiristiyanligi kabul etmis olan Georgios, imparatorun emrine itaat etmez ve kaçar. Daha sonra asker olarak Kapadokya bölgesine gelir.
Kaynak: İHA