Zonguldak Tabip Odasi'ndan Fincanci'ya Tepki Açiklamasi 'Istifaya Davet Ediyoruz'

Zonguldak’ta Tabip Odasi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Senol Yavuz, Türk Tabipler Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci’ya TSK’ya yönelik sözleri nedeniyle tepki göstererek istifaya davet etti.

Türk Tabipler Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci’nin öldürülen teröristlerinin belirterek sinir sisteminin dogrudan tutan toksit gazlardan birisinin kullanildigina yönelik iddialarina Zonguldak Tabip Odasi Baskani Dr. Senol Yavuz tepki gösterdi. Yavuz, "Terör örgütünü sözde yayin organina konusan Sebnem Korur Fincanci ’öldürülen teröristlerin cesetlerinin incelendigini belirterek sinir sisteminin dogrudan tutan toksit gazlardan birisi kullanilmis durumda. Çok çesitli kimyasal silahlar var, her ne kadar kullanilmasi yasak olsa da çatismalarda kullanildigini görüyoruz’ ifadesini kullandi.

Böyle bir örgüte taraf olan kisinin bizleri temsil etmesini istemiyoruz. Türk milletinin canina, bekasina kastetmek amaci ile ülke disinda düsmanlarimiz tarafindan kurulan terör örgütlerine karsi mücadele eden, gücünü bu milletten alan kahraman Türk Silahli Kuvvetleri’nin yaptigi mesru müdafaaya iftira atarak kinayan zihniyeti siddetli kiniyoruz. Türk Tabipler Birligi baskaninin meslek örgütümüzü itibarsizlastiran bu tür açiklamalarini her zaman oldugu gibi yine reddediyoruz. Türk Tabipler Birligi Baskanini derhal istifaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA