Mermerciye Birakilan Ceset Krokisinin 200 Metre Uzaginda Erkek Cesedi Bulundu, Anne Gözyaslarina Boguldu

Antalya’da kendisinden 58 gündür haber alinamayan, son olarak mermerciye birakilan ve cesedin yerini gösterdigi ileri sürülen krokiye göre kanalizasyonda aranan 21 yasindaki gence ait oldugu degerlendirilen bir erkek cesedi bulundu. Baba tarafindan krokideki adresin yaklasik 200 metre uzaginda bulunan cesedin oldugu noktada gözyasi döken anne, “Ben oglum rögarin içinde dedim, beni hiç dinlemediler” diyerek dizlerini döverken, taninmaz halde bulunan cesedin kimligi tespit edilmek üzere Antalya Adli Tip Kurumu Morguna kaldirildi.

Mermerciye Birakilan Ceset Krokisinin 200 Metre Uzaginda Erkek Cesedi Bulundu, Anne Gözyaslarina Boguldu
Kepez ilçesi Fatih Mahallesi’nde yasayan Mehmet-Emine Güç çiftinin 3 çocugundan biri olan 21 yasindaki Muhammet Fatih Güç, sonra olarak 24 Agustos’ta evden ayrildi. Çocuklarindan haber alamayan aile, 29 Agustos’ta kayip basvurusunda bulundu. Kayip gencin isim vermeyen arkadaslari, baba Mehmet Güç’e ulasarak oglunun kanalizasyonda elektrik akimina kapilip hayatini kaybettigini ve cenazenin de kanalizasyon içerisinde oldugunu söyledi.

Bunun üzerine aile, 16 Eylül tarihinde Muratpasa ilçesi Gazi Bulvari üzerindeki belirtilen adrese geldi. Baba Mehmet Güç, çizmelerini giyip kanalizasyonda yaklasik yarim saat arama yapti. Bir sonuca ulasilamamasi üzerine durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbarla birlikte bölgeye polis, AFAD, itfaiye ve belediye zabita ekipleri yönlendirildi.

Önceki çalismalarda 7 saat arandi

Daha önce Muratpasa ilçesi tarafindan baslatilan çalismalarda itfaiye ve AFAD ekipleri kanalizasyon içerisinde arama gerçeklestirdi. Çalismalari gözyaslariyla izleyen anne Emine Güç, yakinlari tarafindan sakinlestirdi. Ekipler, cenazenin farkli noktalarda olabilecegi bilgisi üzerine Kepez ilçesi Yas Sebze ve Meyve Toptanci Hali içerisinde kanalizasyon noktalarinda çalisma baslatti. Yaklasik 7 kilometrelik koridorlarda 7 saat boyunca süren arama çalismalarinda genç Muhammet’e rastlanilmadi.

Mermerciye birakilan kroki aileyi umutlandirdi

1 ay önce sona erdirilen kanalizasyonda arama çalismalari, geçtigimiz Sali günü aksami kanalizasyona daha önce girdigini ve Muhammet Fatih Güç’ün arkadasi oldugunu söyleyen kimligi belirsiz kisinin bir tahta üzerine çizdigi ve genç Muhammet’in cesedinin bulundugu alani gösterdigi iddia edilen krokiyi aileye ulastirmasiyla tekrar baslatildi. Olay yeri yakinlarindaki mermercinin kendilerine ulastirdigi ve üzerinde gencin isminin de yer aldigi krokiyle birlikte polis merkezine basvuran aile, yine toptanci hali içerisinde bulunan bir bölgede Muhammet’in aranmasini talep etti. Ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve saglik ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede güvenlik seridi olusturarak kanalizasyon içerisindeki elektrik akiminin kapatilmasiyla krokinin belirttigi bölgede arama çalismalarina basladi.

Mehmet-Emine Güç çifti, çalismalari ellerindeki krokiyle birlikte endiseli bir sekilde takip etti.

Krokideki adresin 200 metre uzaginda bulundu

Çalismalar sonlandirilmisken, bugün krokiyi çizen genç Muhammet’in arkadasi Baba Mehmet Güç’e adresi tekrar gösterdi. Belirtilen adrese gelen anne ile baba, çocuklarini aramaya basladi.

Baba Mehmet Güç, daha önce krokiye göre aranan bölgenin yaklasik 200 metre uzakligindaki bir rögarin kapagini kaldirip içeriye girdiginde yanmis ve taninmayacak halde bulunan bir erkek cesedi gördü.

“Oglum rögarin içinde dedim, beni hiç dinlemediler”

Kocasindan haberi duyan anne Emine Güç ise sinir krizi geçirdi. Emine Güç, “Ben oglum burada, rögarin içinde dedim, beni hiç dinlemediler” diyerek dizlerini dövdü. Gözyaslarina bogulan anneyi yakinlari teskin etti.

Cesedin kimligi tespit edilemedi

Ihbarin üzerine olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Kanalizasyon içerisinde üzerinde sort ve kirmizi bir tisört oldugu ögrenilen erkek cesedini tespit eden ekipler, bölgede güvenlik seridi olusturdu. Baba cesedin ogluna ait oldugunu tespit edemedi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasi sonrasi üzerinden kimlik çikmayan ceset, kimlik belirlenmesi ve ölüm nedeni arastirilmak üzere Antalya Adli Tip Kurumu Morguna kaldirildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA