Marmaris'te Belgesiz Çalisan 12 Yabanci Uyruklu Isçi Yakalandi, 9 Isletmeye Para Cezasi Uygulandi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde 200 polisin katilimi ile es zamanli isletme denetimleri yapildi. Düzensiz göçmen kaçakçiligi, yasadisi konaklama ve kayit disi istihdam ile mücadele kapsaminda yapilan denetimlerde 9 isletmede 12 yabanci uyruklu kaçak isçi yakalandi.

Marmaris'te Belgesiz Çalisan 12 Yabanci Uyruklu Isçi Yakalandi, 9 Isletmeye Para Cezasi Uygulandi
Mugla Asayis Sube Müdürlügü ve Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli 200 polisin görev aldigi es zamanli ve koordineli düzenlenen, düzensiz göçmen ve yabanci uyruklu sahislarin isletmelerde kayit disi çalismasina yönelik yapilan denetimlerde 120 isletme kontrol edildi.

200 polisin ekiplere ayrilarak gerçeklestirdigi çalismalarda, Içmeler Mahallesi, Uzunyali, Marina, Kemal Seyfettin Elgin Bulvari, Armutalan, Siteler Mahallelerinde 120 isletme denetledi. Yapilan denetimler sonucu isletmelerdeki olumsuzluklar da tespit edilirken 9’u Suriye, 2’si Türkmenistan ve 1’i Özbekistan uyruklu olmak üzere toplamda 12 çalisma izni olmayan yabanci uyruklu sahis tespit edilerek, isletmelere gerekli idari yaptirim cezalari yazildi. Yabanci uyruklu ve çalisma belgesi olmayan sahislar Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan Il Göç Idaresine sevk edildi.

Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkilileri düzensiz göçmenleri belgesiz çalistiran, konaklatan isletmelere yönelik denetimlerin devam edecegini bildirerek süpheli bir durum gören vatandaslarin 112 acil ihbar hattini aramalarini istedi.
Kaynak: İHA