Elazig'da Firincilara Hijyen Egitimi Verildi

Elazig’da firincilara, ‘Temel Gida Hijyen’ egitimi verildi.

Elazig'da Firincilara Hijyen Egitimi Verildi
Tarim ve Orman Bakanligi ile Türkiye Firincilar Federasyonu arasinda imzalanan protokol çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki firincilar için ‘Temel Gida Hijyen Egitimi’ verildi.

Su Ürünleri Enstitüsü konferans ve toplanti salonunda yapilan egitime, Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, Gida ve Yem Sube Müdürü Tuncay Özen, Elazig Firincilar Odasi Baskani Ilhan Yildiz ve firincilar katildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, “Yasanan pandemi sürecince insanlarin yasamasi için gerekli olan besinler üretildi, üretilmeye de devam ediyor. Bu süreçte çiftçilerimiz kullanilmayan tarim arazilerinin etkinlestirmesi projesi çerçevesinde tarim arazilerini ekmek suretiyle halkimiza en iyi sekilde hizmet vermeye çalisti. 2021 yilinda ülkemiz 3 milyon ton un ihraç etti. Ihraç ettigimiz undan da yaklasik 1 milyar dolar gelir elde ederek, dünyanin un ihtiyacinin yaklasik yüzde 19’u karsilandi” dedi.

Hijyen ve israf konularina dikkat çeken Kiliç, “Firincilarimiz halkin ihtiyaç duydugu ekmegi her sabah erken saatte hazirlayarak piyasaya sunuyor. Elazig’da bir günde yaklasik bin 200 çuval un ve bunun karsiliginda 450 bin adet ekmek üretiliyor. Halkimiz inanci geregi israfin her türlüsüne karsi. Bu yüzden ekmegi de ihtiyaci kadar alip tüketmeli. Bugün insanlarimiza israf ve temizlik anlayisini saglayamazsak gelecek kusaklara temiz bir toplum birakamayiz. Bu nedenle üretim sektöründe çalisanlar daha titiz davranmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA