Yillar Önce Kiraya Verdigi Eve Ilk Kez Giren Adam Gözlerine Inanamadi

Antalya’da 2016 yilinda kendisine ait gecekonduyu bir kisiye kiraya veren ev sahibi yillar sonra evine girince gözlerine inanamadi. Evin tüm odalarinin çöpten toplanan malzemeler ile dolduruldugunu gören ev sahibi odalarin içerisinde adim atmakta zorlandi. Kiraci Hüsamettin Yokus, evdeki esyalarla ilgili, “Birisine lazim olur diye düsündüm" dedi.

Yillar Önce Kiraya Verdigi Eve Ilk Kez Giren Adam Gözlerine Inanamadi
Antalya’nin Muratpasa ilçesi Kizilarik Mahallesinde yasayan Hüseyin Isler, 6 yil önce gecekondu evini Hüsamettin Yokus’a kiraladi. Isler, Yokus’un maddi durumunun yetersiz olmasi nedeni ile sahistan zaman zaman da kira almadi. Son günlerde komsulardan kötü koku sikayeti olan Isler, durumu kiracisina iletti. Sikayetlerin artmasi üzerine evini kontrol etmek isteyen adam eve girdiginde gördügü manzara karsisinda adeta hayatinin sokunu yasadi. Yapilan kontrolde evin tüm odalarinin disaridan toplanan esyalar ile dolduruldugu görüldü.

Evinin odalarinda adim atmakta zorlanan Hüseyin Isler, evinin bosaltilmasini istedi.

"Bu kadar esya konfeksiyon magazasinda bile yok"

Yasananlari anlatan Hüseyin Isler, “Evi 2016 yilinda kiraladik. Madde bagimlilari gelmesin diye arkadasimiza verdik. Kira da pek istemedik. Arada bir veriyordu. Evimizi tamamen çöp eve çevirmis. Mahalle halki ve biz kokudan rahatsiz olduk. Bugün eve girince daha önce televizyon kanallarinda gördügüm çöp evin aynisini gördüm. Kokudan içeride durulmayacak. Bir insan burada nasil yasar? Kiracimiz kendisini çok acindiriyor ama bu kadar esya konfeksiyon magazasinda bile yok. Gerekenin yapilmasini istiyorum. Evde adim atmakta zorlandim. Tamamen evi doldurmus, kendisi ile alakasi olmayan esyalar ile evi çöp ev haline getirmis. Ne varsa alarak eve yigmis. Kapi pencere kapaliydi. Keske böyle yapmasaydi, bizim kendisinden maddi bir beklentimiz de yoktu. Böyle olmasa oturmasini isterdik. Yan tarafta oturan kiracilara bedava oturdugunu söylemis. Gariban diye sahip çikmak istedik. Biz böyle oldugunu bilmiyorduk, bilsek daha önce harekete geçerdik” dedi.



"Böyle yasamaya alistim"

Anlattiklariyla yürekleri burkan kiraci Hüsamettin Yokus ise, “2016 yilinda evi kiraladim. Ben kendi rizam ile evden çikiyorum. Simdiye kadar beni idare ettiler. Allah razi olsun. Artik ne diyebilirim. Yolda gidip gelirken buldugum esyalari buraya getirdim. Birisine lazim olur diye düsündum. Ben çok yokluk çektim. Böyle yasamaya alistim. Hastayim, bir gelirim de yok. Ben buldugum esyalari yikayip birakiyorum. Bunlar benim isime yaramaz, baskalarinin isine yarar” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA