Yasa Disi Canli Mühre Ile Avlanan Sahin Dogal Yasam Alanina Birakildi

Konya’da göl çevresinde yasa disi canli mühre kullanilarak avi gerçeklestirilen yirtici türlerden sahin Beysehir Ilçe Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar tarafindan ait oldugu dogal yasam alanina birakildi.

Yasa Disi Canli Mühre Ile Avlanan Sahin Dogal Yasam Alanina Birakildi
Doga Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlügüne bagli Beysehir Milli Parklar Sefligi ve jandarma ekipleri tarafindan Seydisehir ilçesindeki Sugla Gölü çevresinde 3 gün önce müsterek olarak yürütülen denetimlerde yasa disi olan canli mühre kullanilarak sahin avladigi belirlenen 2 kisi yakalandi. Her iki avciya toplamda 45 bin liralik idari para ve diger cezalar uygulandi. Ekipler tarafindan canli mühre olarak kullanildigi tespit edilen 12 kaya güvercini ile avlanan 1 sahine el konuldu. Beysehir Milli Parklar Sefligine götürülen saglik durumlarinin iyi oldugu tespit edilen yirtici sahin ve kaya güvercinleri, Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar ile Beysehir Milli Parklar Sefi Fatih Demir’in de katildigi bir programda ait oldugu dogal yasam sahasina tekrar birakildi. Avcilar tarafindan Sugla Gölü çevresinde avlanan sahini götürüldügü Beysehir Yaka Manastir Tabiat Alaninda kendi elleriyle yasam alanina birakan Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar, milli parklar ve jandarma ekiplerini yaban hayatinin korunmasina yönelik yürüttükleri basarili çalismalarindan dolayi kutladi.

Türkiye’nin sahip oldugu tüm göllerin önemli bir deger oldugunu ve sahip oldugu yaban hayati varligi yönünden de sonuna kadar korunmasi gerektigini belirten Kaymakam Akpinar, Beysehir’de de bu anlamda korunmasi gereken çok özel bir göl varligi oldugunu kaydetti.

Kaymakam Akpinar, “Maalesef göllerin çevresinde kaçak avciligin zaman zaman yapildigini duyuyoruz. Hem jandarmamiza, hem de doga koruma ve milli parklar sefligimize özellikle talimat verdim. Güvercini yakalayip sonra güvercinle yirtici kuslari yakaliyorlardi. Bildigimiz kadariyla piyasasi da var bunun ama elimizden geldigi kadar mücadele etmeye çalisiyoruz bunlarla. Arkadaslari tebrik ediyorum. Ayni zamanda cezalari da yazilmis. Insallah ayni kararlilikla yaban hayatinin korunmasina yönelik mücadeleye devam edecegiz. Bu tür yollarla farkli türleri ve yirtici kuslari yakaliyorlar. Insallah biz böyle mücadele ettikçe bu olaylar azalacaktir. Verilen cezalar da artik caydirici, eskisi gibi degil. Insallah bu çalismalarin çok faydalarinin olacagini düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA