Üreten Kadinlar Emeklerinin Karsiligini Aliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nin üretici kadinlara destek amaçli olarak açtigi stantlardan faydalan kadinlar, emeklerinin karsiligini aliyor. Kentin birçok noktasinda, üretici kadinlarin ve ürünlerinin tanitimi konusunda verilen destek, İçelli kadinlarin basari hikayelerini öne çikariyor.

Üreten Kadinlar Emeklerinin Karsiligini Aliyor
25 yildir aricilik yapan 2 çocuk annesi Ilknur Çakmak da üretici kadin stantlarindan faydalanan yüzlerce kadindan sadece birisi. Tamamen dogal olarak ürettigi aricilik ürünlerini tüketiciye ulastirmakta güçlük çektigini söyleyen Çakmak, İçel Büyüksehir Belediyesinin destegi ile bu sorundan kurtuldugunu ve artik sektöründe taninan bir isim oldugunu söyledi.

Aricilik hayatinin son 5 yilinda kendi markasini olusturdugunu, ancak sonrasinda bu markayi duyurmakta büyük zorluklar yasadigini belirten Çakmak, “Markami alinca, bunu tanitmanin derdine düstüm. Belediyemizin üreten kadinlara verdigi destekleri duymustum. Ben de basvurdum. AVM’ler de stantlar açiliyordu. Benim kendi basima bir AVM’ye girmem imkansizdi. Fakat Büyüksehir, bize AVM’de stant açarak bu imkani sagladi ve ulasamayacagim insanlara ulastim” dedi.

Küçük üreticilerin, birilerinin destegi olmadan mevcut durumlarini sürdürmesinin çok zor oldugunu ifade eden Çakmak, kendisinin bu konuda belediyeden büyük destek aldigini belirtti.

Sadece düzgün üretmek yetmedigini, kaliteli üretim yapmanin da önemli oldugunu vurgulayan Çakmak, “Bu konuda ben belediyemizin stantlarindan ciddi fayda gördüm. Kadinlarimiz iyi ürün, kaliteli ürün üretirlerse, belediyemiz zaten bize yol açiyor” seklinde konustu.

Üretici kadinlarin emeginin simdiye kadar görmezden gelindigini ancak üretici kadin stantlari ile bu durumun degistigini vurgulayan Çakmak, “Kadinlarimiz her zaman üretimin içinde vardi ama kadinin adi yoktu. Kadinin emeginin karsiligi, degeri yoktu. Belediyemizin stantlariyla beraber, kadinlarimizin emekleri degere dönüsüyor. Kadinlarin emekleri geri dönüs sagladigi zaman, insanlarin azmini de artiriyor. Iç Anadolu’da bunun imkanini bulamiyorsunuz ama burasi öyle degil. O yüzden emek versinler, vazgeçmesinler, belediyemize basvurup stantlarda yer alsinlar” diye konustu.

Kaynak: İHA