Türkiye'nin Ilk Muhtarhane'si Kocaeli'de Açildi

Kocaeli’de Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan Muhtarhane isimli sosyal tesisin açilisi yapildi.

Türkiye'nin Ilk Muhtarhane'si Kocaeli'de Açildi
Kocaeli’de muhtarlarin talepleri neticesinde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Muhtarhane isimli sosyal tesis açildi. Tesis, Izmit Karabas Mahallesinde kira sözlesmesi tamamlanan 2 No’lu balikçi restoraninin yerine tadilat edilerek kuruldu. Muhtarhane’nin 350 metrekare kapali, 320 metrekare açik alana sahip oldugu ayrica oturma alani, toplanti odasi, idari ofis, mescit, mutfak, personel giyinme odalari ve depo bölümlerinin bulundugu belirtildi. 75 içeride 60 disarida olmak üzere toplam 135 oturma alani bulunan Muhtarhane’de 4 personelin hizmet verecegi ögrenildi. Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan Muhtarhane’nin açilis törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, siyasi parti temsilcileri, muhtar dernekleri temsilcileri ve muhtarlar katildi.



“Muhtarlarimiz için çok faydali olacagina inaniyoruz”

Törende ilk konusmaci olarak kürsüye çikan Izmit Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Kizil, “Muhtarlar olarak mahallemizin sorunlari ve vatandaslarimizin talebini kurum ve kuruluslara iletirken bazen saatlerce beklemek zorunda kaliyorduk. Sosyal alan da kullanabilecegimiz yerimiz yoktu. Bu önemli bir eksiklikti. Ayni zamanda Türkiye’de bir ilktir. Böyle bir tesisin muhtarlarimiz için çok faydali olacagini yürekten inaniyoruz” dedi.



“Türkiye’de bir ilk”

Tesisin Türkiye’de bir ilk olma özelliginin altini çizen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Türkiye’de bir ilk. Biz de ilklerin belediyesiyiz. Türkiye’de birçok ilke imza attigimiz gibi bu konuda da bir ilke imza atmis oluyoruz. Bu bizim için gurur meselesi. Gözümüz, kulagimiz hep muhtarlarimizda oldu. Cumhurbaskanimizin da talimati hep böyle olmustur. Milletin iradesinin üstünde baska bir irade yok. Muhtarlarimiz da bu iradeyle seçiliyor. Halkin iradesini aktaran muhtarlarimizi dinlemek de bizim için birinci vazife. Ilk günden bu yana hiçbir görüsten ayrim yapmaksizin tüm muhtarlarimiza esit mesafede durduk. Bunun en önemli göstergesi bunu kurumsal yapiya dönüstürmemiz” diye konustu.



“Kocaeli, Türkiye’yi dünyayla yaristiran sehir”

Törenin son konusmasini ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz gerçeklestirdi. Kocaeli’nin öncü bir sehir oldugunu vurgulayan Vali Yavuz, “Kocaeli ilkler sehri olmustur. ‘Rol model sehir olmustur’ diye Ankara’da ifade ettim. Insallah daha nice ilklerde hep beraber bulusuruz. Bu sehir Türkiye’nin öncü sehri. Türkiye’yi dünyayla yaristiran sehir. Bu sehre ilkler yakisir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA