Somali Madenciler Amasra'daki Sehit Madenciler Için Saygi Durusunda Bulundu

Türkiye Kömür Isletmeleri (TKI)’ne bagli Manisa’nin Soma ilçesindeki Ege Linyitleri Isletmesi çalisanlari Bartin’in Amasra ilçesinde sehit düsen maden isçileri için saygi durusunda bulunarak isbasi yapti.

Somali Madenciler Amasra'daki Sehit Madenciler Için Saygi Durusunda Bulundu
TKI’ye bagli Ege Linyitleri Isletmesi çalisanlari, Bartin Amasra’daki ve sehit düsen tüm maden sehitleri için is yerlerinde 1 dakikalik saygi durusunda bulundu.

Maden Isçileri Sendikasi Soma Subesi Baskan Yardimcisi Maden Teknikeri Selçuk Metin saygi durusu öncesi yaptigi kisa konusmada, "Maden isçiligi dünyanin en agir is kolu olarak dile getiriliyor. Maden ocaklarinin açigi, yer alti ayrimi olmadan birliktelik içinde oldugumuzu göstermek istedik. Dün bu fikir gelisti ve kabul gördü. Saygi durusunda bulunup, dua okuyacagiz. Bütün is yerlerimizde bu saygi durusu yapilacak. Ben buraya geldim. Maden sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Allah’im tüm isçi sinifina bir daha böyle elim kazalar göstermesin. Allah gani gani rahmet eylesin. Geride kalanlara sabir versin. Allah bir daha böyle elim kazalar göstermesin" dedi.

Kaynak: İHA